Ventspils tiesa, skatot krimināllietu par nepilngadīga jaunieša apliešanu ar degšķidrumu un aizdedzināšanu kādā mājas ballītē Ventspilī pagājušā gada pavasarī, apstiprinājusi starp apsūdzēto un prokuroru noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu un piespriedusi apsūdzētajam jaunietim nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem.

Jaunietim noteikts trīs gadu pārbaudes laiks, informēja tiesneša palīdze Evija Ofkante.

Tiesa nolēmusi 1995. gadā dzimušo jaunieti atzīt par vainīgu pēc Krimināllikuma (KL) 125. panta 1. daļas par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu un KL 231. panta 2. daļas par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Tiesa arī nospriedusi piedzīt no apsūdzētā par labu cietušajam 11 596,63 eiro. Savukārt 796,81 eiro nolemts piedzīt par labu valstij, - tā ir naudas summa, ko cietušais jau saņēmis no valsts.

Pilns motivētais spriedums būs pieejams 4. novembrī. Pēc tam 10 dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt.

Kā ziņots, 1995. gadā dzimušajam jaunietim bija celtas apsūdzības par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu un huligānismu attiecīgi pēc KL 125.panta 1. daļas un 231. panta 2. daļas. Jaunietim inkriminētais KL pants par smagu miesas bojājumu nodarīšanu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, bet par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu, KL paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: