Ventspils ir viena no četrām izraudzītajām pilsētām, kur notiks TENSO dienu koncerts. 21. oktobrī plkst. 18.00 Ventspils Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar koncertu viesosies, viens no Eiropas izcilākajiem koriem Musicatreize – koris no Francijas diriģenta Rolāna Arabedjana vadībā.

1987. gadā Rolands Hairabedjans Marseļā dibināja Musicatreize ar domu, ka vajag radīt vietu, kur izpausties visdažādākajiem instrumentiem un balsīm. Kopš tā laika šis franču muzikālās ainavas unikālais instruments spēlējies ar raibu raibām estētikām cauri gadsimtiem, pagātni sajūdzot ar tagadni un ierasto repertuāru atsvaidzinot ar mūsdienīgiem skaņdarbiem.

 

Viņi spēj dziedāt a capella un ar instrumentālu pavadījumu, ansamblis vienlīdz labi jūtas gan uz koncertzāles skatuves, gan opernamā, gan kamermūzikas un mūzikla iestudējumā.

 

Repertuāra daudzveidība savienojumā ar augstu izpildījuma kvalitāti un profesionālismu izpelnījusies uzslavas pasaules mērogā. Musicatreize daudz ceļo, piedalās augstākā līmeņa festivālos un uzstājas izslavētās koncertzālēs viscaur Eiropā, Āzijā, Āfrikā un Brazīlijā. 2007. gadā Musicatreize saņēma Francijas godpilno balvu Victoire de la musique classique kā gada labākais klasiskās mūzikas atskaņotājs.

 

TENSO ir Eiropas Profesionālo koru asociācijas tīkls (Tenso Network Europe) kopš 2003. gada apvieno labākos Eiropas korus. Viens no TENSO četriem dibinātājiem un tā idejiskais virzītājspēks ir Latvijas Radio koris, kas šogad ir kļuvis par starptautiskā koru festivāla “TENSO dienas” saimnieku, uzņemot kolektīvus Latvijā. „TENSO dienās” Latvijas Radio koris kopā ar izcilākajiem Eiropas profesionālajiem koriem no Francijas, Dānijas un Vācijas, pārsteigs klausītājus ar jaunām, nedzirdētām programmām. TENSO dienās kopumā izskanēs septiņi koncerti, kas notiks četrās Latvijas pilsētā.

 

Ieeja koncertā par brīvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: