Pirmdien, 13. oktobrī, plkst. 14.00 Ventspils skolās tiks atklāta Karjeras nedēļa „Es būšu...?”. Karjeras nedēļas organizēšanā Ventspils Izglītības pārvalde iesaistās jau trešo gadu.

Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra, izmantojot arī Eiropas Komisijas Euroguidance programmas atbalstu. Valsts izglītības attīstības aģentūra šo iniciatīvu realizē sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm. Karjeras nedēļa no 13. līdz 17. oktobrim vienlaikus norisināsies 15 Latvijas pilsētās: Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Gulbenē, Cēsīs, Kuldīgā, Alūksnē, Rojas novadā, Ogrē, Saldū un Valmierā.

Šogad pasākumos īpaša uzmanība būs pievērsta jauniešu pašizvērtējumam un savu spēju izzināšanai pirms lēmuma pieņemšanas par savu nākotnes profesiju vai nozari.

Karjeras nedēļu atklās pirmdien, 13. oktobrī, plkst. 14.00 katrā Ventspils skolā, kur būs iespēja tikties ar vietējiem uzņēmējiem, skolas absolventiem un uzdot tiem jautājumus.

Ventspils Augstskola  savas durvis vērs 14. un 15. oktobrī, Tehnikums piedāvās piecas radošās darbnīcas 16. oktobrī, Jaunrades nams - piecas radošās darbnīcas 15. oktobrī. Tiek paredzētas 12 ekskursijas uz uzņēmumiem, 6 dažādi konkursi un citas aktivitātes. Vairāk skaties PROGRAMMĀ!

Pielaikosim profesionāļa kurpes, pavadot dienu kādā no Ventspils uzņēmumiem vai iestādēm, izvērtēsim savas spējas, prasmes un zināšanas,” saka  pasākuma “Viena diena profesionāļa kurpēs” organizators, pilsētas ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Oļegs Mihailovs.

Karjeras nedēļu Ventspilī  no 13. līdz 17. oktobrim rīko Ventspils  pilsētas domes Izglītības   pārvalde sadarbībā ar VIAA un citiem sadarbības partneriem   (Ventspils augstskolu, Tehnikumu, Jaunrades namu, NVA,  uzņēmumiem  “Ventspils Reiss, SIA “Bucher Schoerling Baltic” , SIA „ARBO”, Ventspils brīvostas pārvaldes kapteiņu dienests, SIA “Ventspils Siltums”, restorāns “Tex Mex”, VATP-1 u.c.)

Par Karjeras nedēļu 2014

Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kur jauniešiem ir iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, karjeras konsultāciju laikā uzzināt savus talantus un pilnveidojamās puses, „projektēt” savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos, laimēt balvas un iesaistīties citās aktivitātēs.

Karjeras nedēļu trešo gadu  organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra, izmantojot arī Eiropas Komisijas Euroguidance programmas atbalstu. VIAA šo iniciatīvu realizē sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: