Ventspils 6. vidusskolā tiek organizēta Labo darbu nedēļa, kuras laikā visi, kuri jūtas piederīgi skolai, tiek aicināti paveikt kādu labu darbu - skolai, sev pašam, ģimenei un, protams, pilsētai, kuras daļa ir arī skola.

13. oktobrī Ventspils 6. vidusskolai būs dzimšanas diena – 31 gads. Ja pagājušajā gadā apaļā jubileja tika atzīmēta ar koncertiem, ar esošo un bijušo skolēnu tikšanos klases stundās, ar bijušo skolēnu un darbinieku kopā sanākšanu un jautrām svinībām, tad šogad nolemts jubileju aizvadīt mierīgā un labestīgā gaisotnē, tāpēc laiks no 13. līdz 17. oktobrim skolā pasludināts par “Labo darbu” nedēļu.

 

Kā zināms, labais bieži vien sākas no kāda sīkuma, kam nav liela materiālā vērtība, tāpēc katra klase skolai dāvās savu smaidiņu, kas jāveido no dabas materiāliem. Smaidu izstāde tiks izvietota skolas iekšpagalmā un priecēs visus – gan nejaušus garāmgājējus, gan skolēnus un pedagogus. Materiālu izvēle šim darbiņam nav nejauša, jo skola jau otro gadu iesaistījusies EKO skolas programmā un 2014. gada 1. oktobrī saņēma EKO skolas nosaukumu.

 

Vides jautājumiem uzmanība tiek pievērsta jau sen. Skolas telpās vienmēr bijis daudz zaļo augu, skolēni tiek mudināti šķirot atkritumus, vākt makulatūru, kā arī uzturēt tīras un sakoptas skolas telpas. Lai vienmuļās gaiteņu sienas padarītu krāsainākas, regulāri tiek veidotas radošo darbu izstādes, pagājušajā mācību gadā bija iespējams aplūkot pašvaldības SIA „Ventspils reiss” izstādi par sabiedriskā transporta attīstību Ventspilī, bet šogad ciemos tiek gaidīts uzņēmums „Ūdeka” ar izstādi par ūdenssaimniecības attīstību Ventspilī. Lai veicinātu skolēnu izpratni un interesi par vides jautājumiem, skolotāji gatavo skolēnus dalībai vides izglītības konkursos.

 

Labs darbs ir apzinīgi un profesionāli paveikts darbs, tāpēc paralēli dzimšanas dienas svinībām, skola aktīvi iesaistās Karjeras dienu pasākumos, kas visā Latvijā notiek no 13. līdz 17. oktobrim. Skolēni dosies mācību ekskursijās uz dažādiem pilsētas uzņēmumiem, pie vidusskolēniem viesosies karjeras konsultants no NVA. Jaunāko klašu audzēkņi tuvāk iepazīsies ar savu vecāku profesijām un darba vietām, jo labo darbu sākums vispirms meklējams ģimenē.

 

Savas profesionālās iemaņas šajā laikā uzlabos arī pedagogi, kas profesionālās pilnveides programmas ietvaros uzlabos savas prasmes darbā ar jaunajām tehnoloģijām un mācīsies iPad izmantošanu mācību procesā.  

 

Jau piekto gadu tiek organizēts pasākums „Tiksimies skolā!”, kad 6. vidusskolas sākumskolas pedagogi aicina ciemos kolēģus no pirmskolas izglītības iestādēm. Viņi tiks aicināti piedalīties mācību stundās, kuru analīzi savukārt vadīs skolotāji, kas šīs prasmes apguvuši LU pedagogu organizētajās apmācībās. Skolas un pirmskolas pedagogi dalīsies pārdomās un mēģinās rast kopīgus risinājumus, lai pirmskolas iestāžu bērni veiksmīgi uzsāktu mācības skolā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: