SKDS veiktās jaunākās aptaujas dati liecina, ka gaidāmajās 12. Saeimas vēlēšanās 5% barjeru ir izredzes pārvarēt piecām politiskajām partijām.

Vislielākais aptaujāto iedzīvotāju atbalsts aizvien pieder partijai "Saskaņa" - 18,4%. Taču atbalsts vienotībai krities līdz 11,9%. Tai uz pēdām min Zaļo un zemnieku savienība ar 11,3% aptaujāto atbalstu.

 

Pēc ekspertu vērtējuma, Vienotība kritumu piedzīvo dēļ “Citadele” pārdošanas darījuma, kas sabiedrības vērtējumā apvīts ar slepenības plīvuru. Tāpat salīdzinoši nelielā bankas pārdošanas cena attiecībā pret vērienīgajiem ieguldījumiem bankas glābšanā un šī brīža augstajiem bankas peļņas rādītājiem, Vienotībai par labu nav nākusi.

 

Ceturtajā vietā, saskaņā ar aptaujas datiem ir Nacionālā apvienība -ar 9,3%. taču tai bīstami pietuvinājusies partija "No sirds Latvijai" –ar 9,1%.

 

Tūlīt aiz 5% atzīmes ir Latvijas Reģionu apvienība, par kuru būtu gatavi balsot 3,6% respondentu. Ievērojami mazāk aptaujāto iedzīvotāju pauduši gatavību balsot par partiju "Latvijas Attīstībai" - 1,7%, Latvijas Krievu savienību - 1,6%, partiju "Vienoti Latvijai" - 1%, Jauno konservatīvo partiju - 0,8%, partiju "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām", partiju "Suverenitāte" - 0,1%, partiju "Izaugsme" – 0,1%.

 

Liels respondentu daudzums - 17,7% norādījuši, ka vēl nav izlēmuši, par ko balsos, bet 12,7% atzinuši, ka nebalsos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: