Ventspilī šo sestdien uz konferenci sabrauks aptuveni 100 zobu higiēnistu no visas Latvijas. Pasākumos tiks iesaistīti arī iedzīvotāji.

Vispasaules higiēnistu dienā rīkotais pasākums ārpus Rīgas notiks pirmo reizi, un šoreiz tas būs veltīts Latvijas Zobu higiēnistu asociācijas (LZHA) 17. gadadienai. Higiēniste Inguna Reimane atklāj, ka pirmo reizi sarīkojumā aktīvi tiks iesaistīti arī iedzīvotāji, kas varēs gan noklausīties lekcijas par profilaksi un mutes veselību, gan arī pārbaudīt mutes veselības stāvokli. Šim nolūkam pie 1. ģimnāzijas no plkst. 13 līdz 16 dežurēs speciālais mobilais autobuss, kurā zobu higiēnisti bez maksas izvērtēs pacientu mutes veselības stāvokli un sniegs rekomendācijas turpmākajai rīcībai.

Savukārt 1. ģimnāzijas telpās no plkst. 14 līdz 16 notiks lekcijas, ko var apmeklēt ikviens interesents. Lekcijās iedzīvotāji varēs uzzināt aktualitātes par mutes veselību un profilaksi, kā arī uzdot speciālistiem viņus interesējošos jautājumus. Konferences laikā par akcijas cenām būs iespēja iegādāties zobu profilakses un zobārstniecības līdzekļus.

Konferences atbalstītāji ir Ventspils pilsētas dome, klīnika Zinta, Ventspils brīvostas pārvalde, Olimpiskais centrs Ventspils, KIN un FORAMEN mutes kopšanas līdzekļu izplatītāju firmas, LZHA.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: