Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī skatāma Kaspara Gobas fotoizstāde Rīgas salas, kopumā eksponētas 20 fotogrāfijas, kurās tverti Rīgas salu iedzīvotāju un vides ikdienas mirkļi. Ostas un upes tuvums ļauj arī ventspilniekam viegli identificēties ar tēloto vidi.

“Rīgas salas” ir Kaspara Gobas atgriešanās dokumentālajā fotogrāfijā pēc vairāk kā 10 gadu pārtraukuma, kura laikā Kaspars veidoja dokumentālās filmas par vides aizsardzības un sociālajiem jautājumiem, daudzas no kurām guvušas arī starptautisku atzinību. Izstādē apskatāmie darbi ir daļa no plašākas fotogrāfiju sērijas grāmatai par Rīgas salām, kas iznāks 2014. gada decembrī, un, kuras teksta autore ir rakstniece un Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājas šīgada balvas- Sudraba tintnīcas saņēmēja Gundega Repše.

Izstādes kurators ir Andrejs Strokins un tā tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 tematiskās līnijas Ceļu karte ietvaros, pateicoties nodibinājuma Rīga 2014, Valsts Kultūrkapitālfonda un Sehnheiser electronic GmbH and Co atbalstam.

Fotogrāfs un dokumentālo filmu režisors Kaspars Goba dzimis 1975. gadā Cēsīs. Fotografējis un filmējis Krievijas ziemeļos, Sibīrijā, Kaukāzā, Tālajos Austrumos, kurdu apdzīvotajos rajonos Turcijā, čigānu taboros Latvijā un Lietuvā. Ar fotogrāfiju sērijām “Seda. Purva ļaudis”, “homo@lv”, “Romi Latvijā” piedalījies laikmetīgās mākslas izstādes vairāk nekā 20 Eiropas valstīs. 1998. gadā Kaspars, kā Latvijas labākais jaunais fotogrāfs saņēma Ziemeļvalstu Žurnālistikas institūta balvu - braucienu uz Īslandi - un sāka fotografēt Īslandes dabu un cilvēkus. 2006. gadā sadarbībā ar žurnālisti Ievu Puķi iznāca fotoalbums “Īslandieši. Starp ledājiem un lavu”, kas ieguva Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas balvu kā gada labākais mākslas albums.

Izstāde Rīgas salas Ventspils muzejā būs skatāma līdz 23. novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: