Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolas ceļš Piltenē

Piltenes vidusskolas logos zied saulespuķes, skan dzeja, un bērni kopā ar pieaugušajiem sadodas rokās – lai pieminētu savas tautas vēstures notikumus, izjustu vienotību un paustu savu attieksmi par skolas nākotni.

Skursteņu slaucītāji rudenī topā

Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībā rindā uz skursteņu tīrīšanu un apkures sistēmu savešanu kārtībā var nākties gaidīt pat divas nedēļas. Skursteņu slaucītājiem rudens ir karsts darba laiks.

2.lpp. Viedoklis: „Būsim vienoti!”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Valsti var salīdzināt ar ģimeni, kurā pie viena pusdienu galda satiekas dažāda vecuma, dzimuma un uzskatu cilvēki, dažreiz arī dažādu tautību un mentalitāšu pārstāvji. Ģimene, tāpat kā valsts, ir pamats, kas šos cilvēkus vieno. Kad piemin vārdu vienotība, daudziem pirmā asociācija ir ar šāda nosaukuma partiju. Tik daudz šis vārds valkāts, locīts tās sakarā. Taču tautai ir vajadzīga patiesa vienotība, nevis tikai partijas nosaukums.»

3.lpp.

Aizdomu dēļ atcelts granīta iepirkums

Šodien vajadzētu būt akceptētam Lielā laukuma granīta plātņu jaunajam iepirkumam. Iepriekšējais atcelts, jo radušās šaubas par pretendentu godīgumu.

Siltumalieta turpināsies oktobrī

Piektdien notika kārtējā tiesas sēde Ventspils siltuma lietā. Tajā atlicis uzklausīt vien dažus lieciniekus.

4.lpp.

Ginekologiem jaunas operāciju iespējas

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ginekologi saņēmuši jaunu iekārtu, kas ļauj veikt operācijas visaugstākajā līmenī.

5.lpp. Kultūra. Tradīciju un mūsdienīgā mikss

Trio Voice of Instruments nedēļas nogalē atzīmēja pirmo pastāvēšanas gadadienu; interesanti, kas tas veidojies, pateicoties Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu iniciatīvai.

Grieze uzņem apgriezienus

Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi turpina radīt skaņdarbus un gozēties Latvijas populārās mūzikas skatuves prožektoru gaismā.

Literāte Redviņa saņem balvu

Kopš 2011. gada Liepājā Dzejas dienu laikā notiek rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis pasniegšanas ceremonija; šogad starp laureātiem arī ventspilniece.

6.lpp. Sports. Uzvar par spīti savainojumam

Ugāles spēkavīrs Oskars Martužans kārtējo reizi šajā sezonā atkal nodemonstrējis vīrišķību – neskatoties uz nopietnu savainojumu, viņš izcīnījis uzvaru sacensībās Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Krāja pieredzi Sanktpēterburgā

Divas Futbola akadēmijas Cerība komandas – Aleksandra Žižmanova trenētā U8 un Alekseja Tarasova vadītā U9 – piedalījās starptautiskajā futbola festivālā Jautrie zēni.

Ģimnāzijas meitenes brauks uz Franciju

1. ģimnāzijas meiteņu komanda, uzvarot kvalifikācijas turnīrā, izcīnījusi tiesības nākamā gada aprīlī pārstāvēt Latviju pasaules skolu čempionātā basketbolā, kas risināsies Francijā.

7.lpp. Intervija. Starp Saeimu un ministriju

KARĪNA KORNA ir viena no tie ventspilniekiem, kas gatavi izmēģināt savas spējas un zināšanas Saeimā. Viņa pievienojusies Vienotības komandai un šobrīd strādā Satiksmes ministrijā, kas pieņem lēmumus arī daudzos Ventspils pilsētas iedzīvotājiem svarīgos jautājumos saistībā ar ostām un ceļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: