Teātra nams “Jūras vārti” 15. oktobrī plkst. 19.00 aicina uz Ventspils Kamerorķestra sezonas atklāšanas koncertu, kurā uzstāsies arī LNO solisti Rihards Millers, Jolanta Strikaite un Mihails Čulpajevs.

Programmā izskanēs populāra opermūzika. Pie diriģenta pults Aigars Meri.

 

Turpinājumā trīs jautājumi LNO solistam Rihardam Milleram:


Šis būs Ventspils Kamerorķestra pirmais koncerts. Kāds priekšstats par šo kolektīvu izveidojies?

– Jāsaka, ka nevaru spriest par kolektīvu, tas attīstīsies un būs tik labs, cik tā vadītājs. 1. augusta koncertā man bija ļoti patīkami sadarboties ar diriģentu Aigaru Meri. Viņš ļoti profesionāli un pārliecinoši vada orķestri un smalki pavada dziedātāju, līdz ar to ir viegli muzicēt. Domāju, orķestra jaunais diriģents Aigars Meri darīs visu, lai orķestris sasniegtu maksimālo kvalitāti.

 

Koncertu var uzskatīt arī par jūsu atgriešanos mājās jeb vietā, kur ieguvāt izglītību un pats arī reiz strādājāt par pedagogu. Kādas ir izjūtas pirms koncerta?

– Saka, ka mājās dziedāt esot viegli, bet tikai tad, ja tā nav vieta, kur esi mācījies. Pret koncertu man ir dalītas jūtas: patīkams satraukums, kā arī neliels uztraukums. Mūsu izvēlētā programma, manuprāt, ir skaista, bet diezgan sarežģīta. Man arī liels prieks, ka koncertā būs iespēja muzicēt kopā ar saviem kolēģiem – Jolantu Strikaiti un Mihailu Čulpajevu. Domāju, Meri vadībā mums izdosies sagādāt ventspilniekiem patīkamu muzikālo piedzīvojumu.

 

Vai ceļš līdz Baltajam namam bija grūts, un cik lielā mērā noderēja Ventspilī iegūtās zināšanas?

– Man kā jaunajam dziedātājam ir liels gods un tajā pašā laikā arī veiksme, ka jau otro gadu esmu Latvijas Nacionālās operas solists; tā ir liela atbildība, bet jāpiemin arī tas, ka jebkuri sasniegumi balstās uz zināšanām un neatlaidīgu darbu, ko esmu ieguldījis, lai attīstītu savas spējas. Šo darbu uzsāku Ventspils Mūzikas vidusskolā pie Aivara Krancmaņa, vēlāk turpināju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesores Anitas Garančas un turpinu vēl joprojām – gan Krišjāņa Norveļa klasē, akadēmijas maģistrantūrā, gan kopā ar operas vokālo pedagogu Akselu Everaertu, kas ir ieguldījis lielu darbu šī koncerta tapšanā. Ar Ventspili man saistās daudz jauku atmiņu un piedzīvojumu. Man ir ļoti patīkami būt piederīgam šai pilsētai. Tāpēc gribas dāvāt cilvēkiem skaistu koncertu, kas paliktu atmiņā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: