19. septembrī Rīgā, Labklājības ministrijas organizētajā Eiropas Savienības struktūrfondu 2007. - 2013. gada plānošanas perioda noslēguma konferencē „Eiropas Savienības fondu atbalsts – no pieredzes uz nākotnes izaicinājumiem” Ventspils poliklīnikas projekts tika atzīts kā labās prakses piemērs un saņēma Labklājības ministrijas Atzinības rakstu.

Atzinības raksts saņemts par ieguldījumu vienlīdzīgu iespēju veicināšanā, nodrošinot vides pieejamību.

 

Atzinības raksts tika pasniegta par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā – Ventspilī” jeb Ventspils poliklīnikas projekta īstenošanu un sasniegtajiem rezultātiem, un to saņemt devās Ventspils pilsētas Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe.

 

Viens no būtiskākajiem projekta ieguvumiem ir vides pieejamības nodrošināšana – poliklīnika ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tai skaitā pacientiem ratiņkrēslos. Tās atbilstību vides pieejamības kritērijiem pirms objekta nodošanas ekspluatācijā vērtēja un savu pozitīvo atzinumu sniedza arī invalīdu biedrības „Apeirons” eksperti.

 

Poliklīnikā ir izbūvēti divi pandusi pie katras no ieejām, ierīkotas automātiskās durvis un lifts, kabinetu ieejas durvis ir izbūvētas atbilstošā platumā un bez sliekšņa, lai poliklīnikā ērti varētu iekļūt un pārvietoties māmiņas ar ratiņiem, kā arī nepieciešamos pakalpojumus visos ēkas stāvos varētu saņemt cilvēki ar kustību traucējumiem - ratiņkrēslos. Katrā stāvā izbūvēta arī tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

 

Lai poliklīnikā orientēties un droši pārvietoties varētu cilvēki ar redzes traucējumiem, kāpņu pirmais un pēdējais pakāpiens izbūvēts kontrastējošā krāsā. Pie ieejām kabinetos ieklāts atšķirīgas krāsas grīdas segums, kā arī durvju rāmji ir no sienām kontrastējošā tonī. Gaiteņos pie sienām ir uzstādītas margas, savukārt uz kāpņu margām Braila rakstā uzlīmēts stāva numurs.

 

Poliklīnikas projekta ietvaros no 2010. gada nogales līdz 2012. gada beigām tika veikta jaunās poliklīnikas ēkas būvniecība Ventspilī, Raiņa ielā 6. Poliklīnika izbūvēta 2 tūkst. M2 platībā, aprīkojot to ar jaunu un modernu medicīnisko aprīkojumu, labiekārtojot pagalmu, izbūvējot automašīnu stāvvietas. Tajā izveidota mūsdienīga infrastruktūra, uzlabojot ambulatorās veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti Ventspilī un Kurzemes reģionā.

 

Poliklīnikā izveidota infrastruktūra vairākiem jauniem veselības aprūpes pakalpojumiem, piemēram, mamogrāfijas (t.sk. mamogrāfijas skrīningam) un rentgena izmeklējumiem, uzstādīta fototerapijas iekārta, izveidotas ārstnieciskās vingrošanas zāles un paplašināts rehabilitācijas pakalpojumu klāsts, kā arī ierīkots osteodensitometrijas kabinets. Poliklīnikas uzgaidāmās telpas izveidotas plašas un pacientiem draudzīgas, ēkā ierīkots lifts, nokļūšanai otrajā un trešajā stāvā. Mūsdienīgāki un ērtāki apstākļi izveidoti arī mediķiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: