Bērnu pilsētiņas iecienījuši kā mazie ventspilnieki un viņu vecāki, tā arī tūristi, stabili veidojot Ventspilij ģimenes pilsētas tēlu.

Pavisam drīz bērnu rotaļu laukumi būs pieejami arī privātmāju rajonos pilsētas labajā un kreisajā krastā. Vēl pirms kāda rotaļu un sporta laukumi pagalmos bija daudzdzīvokļu māju bērnu un pusaudžu privilēģija. Daudzviet iekšpagalmos ir ierīkoti basketbola un rotaļu laukumi.

Nesen tāds laukums ierīkots Sarkanmuižas dambja 21 pagalmā. Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks skaidro, ka tādējādi pašvaldība cenšas radīt apstākļus aktīvai bērnu un pusaudžu atpūtai un novērst viņus no kaitīgām nodarbēm.

Pirms diviem gadiem pašvaldība izmēģinājuma kārtībā uzbūvēja nelielu bērnu laukumu 1,5 tūkstoša kvadrātmetru platībā ar vairākiem rotaļu elementiem arī privātmāju rajonā Gāliņciemā – Tukuma un Kalēju ielas krustojumā. Dzīve pierādījusi, ka arī blīvi apbūvētos privātmāju rajonos ir pieprasījums pēc labiekārtotām aktīvās atpūtas vietām bērniem, konstatē Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože. Un tas arī saprotams, jo no Gāliņciema līdz Bērnu pilsētiņai ir diezgan liels attālums, kas daudziem ir jāmēro kājām.

Pilsētas pašvaldības budžeta projektā uz 2011. gadu plānots iekļaut vēl vairāku bērnu rotaļu laukumu ierīkošanu privāto dzīvojamo māju rajonos. Savukārt Komunālā pārvalde kopā ar Olimpisko centru Ventspils izstrādā ne tikai rotaļu, bet arī sporta laukumu ierīkošanas piedāvājumus privātmāju rajonos.

Bože uzskata, ka vismaz divi rotaļu laukumi tiks izveidoti jau nākamgad. «Salīdzinoši nelieli izdevumi sniegs lielu atdevi, radot Ventspils bērniem un pusaudžiem iespējas daudzveidīgai atpūtai,» piebilda Bože.

Gāliņciemā plānots ierīkot vēl vairākus rotaļu un sporta laukumus. Viens no tiem, iespējams, tiks ierīkots Kuldīgas ielā 110, kur bieži pulcējas bērni un pusaudži no tuvākajiem rajoniem – Kurpniekciema un Mācītājplača. Te tāpat ir izveidojies sabiedriskais Gāliņciema centrs, tāpēc nolemts šajā rajonā uzstādīt ne tikai rotaļu elementus, bet arī ielu trenažierus. Rotaļu laukumu plānots izveidot Sārnates ielā 18 – Žāžciema un perspektīvās apbūves rajona tuvumā. Izbūvējot Tērauda ielu un šeit paredzēto veloceliņu, nokļūt līdz šim laukumam būs viegli arī no attālākiem rajoniem.

Tāpēc tur plānots izveidot vienotu sporta un atpūtas zonu, kā arī ierīkot autostāvvietu. Sporta un rotaļu laukums tiks iekārtots arī Medus–Pulkveža–Krasta ielas rajonā.

Ar vienu bērnu parku Fantāzija un Meža parku ir nepietiekami arī jaunākās paaudzes pārventniekiem.

Vēl vienu aktīvās atpūtas zonu pārventniekiem plānots attīstīt Kustes skvērā aptuveni 12 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Pilsētas dome izvērtē ideju izvietot skvērā rotaļu elementus, ielu trenažierus, izbūvēt gājēju un veloceliņu. Patlaban tiek izstrādāts šīs teritorijas labiekārtošanas projekts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: