Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Manēžā riņķos uz jauniem skrejceļiem

Ar sporta skolas Spars audzēkņu sacensībām atklāta renovētā Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēža, kurā tagad būs iespējams trenēties un sacensties krietni patīkamākos apstākļos. Kā jau svētku reizē, izskanēja arī apsveikumi un laba vēlējumi, bet pirmais starts uz jaunā seguma tika dots ar pilsētas mēra Aivara Lemberga starta pistoles šāvienu.

Uralhim sola kravas un drošību

Krievijas koncerns Uralhim,kas iegādājies Ventamonjaku, Ventspilij sola papildu kravas, augstus drošības standartus un naudu labdarībai.

2.lpp. Viedoklis: «Liekulība», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ir bijuši treknie gadi, ko vairums tā arī uz savas ādas neizjuta, ja neskaita atsevišķās jomās strādājošos, kuriem algas uz īsu laiku bija uzskrējušas debesīs. Ir bijuši krīzes paši smagākie gadi, kurus savukārt uz savās ādas izjuta visi, izņemot tos, kuriem alga palika nemainīgi liela, neatkarīgi no tā, vai darbs padarīts kvalitatīvi labi ar pozitīvu bilanci vai nekas nav darīts, pat strādāts ar zaudējumiem.»

3.lpp.

Saņem augstāko apbalvojumu būvindustrijā

Ventspils domes Būvniecības kvalitātes kontroles nodaļas vadītāja Ingrīda Eklone saņēmusi Būvindustrijas lielo balvu 2014 nominācijā Mūža ieguldījums būvindustrijā. Apbalvojums ir pelnīts, jo būvniecības nozarei atdoti 44 mūža gadi.

Slēpošanas kalnu paaugstinās nākamgad

Slēpošanas kalna Lemberga hūte paaugstināšana noslēgsies tikai nākamā gada vasaras sākumā, taču līdz ar to kalns būs 58 metrus augsts.

Gājēji uz ceļiem kļūs pamanāmāki

Atstarotāji uz sevi liktās cerības nav attaisnojuši, tādēļ turpmāk diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām gājējiem būs jāvelk atstarojošas vestes.

4.lpp.

Glābēji beidz darbu pludmalē

Šodien savu darbu pilsētas pludmalē beidz Pašvaldības policijas glābšanas dienests. Peldsezona pludmalē ilgst no 15. maija līdz 15. septembrim, un šajā laikā glābēji rūpējas par cilvēku drošību uz ūdens.

Vietējais burkāns bērna zupā

Ventspils un novada skolu un bērnudārzu pusdienu šķīvī šobrīd galvenokārt nokļūst vietējo zemnieku un pārtikas ražotāju produkti. Taču ir bažas, vai arī turpmāk bērni ēdīs Latvijā izaudzētu pārtiku.

5.lpp.

Pasniegtas Sudraba tintnīcas

Jau ceturto reizi Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Ventspils pilsētas dome pasniedz balvas rakstniecībā.

Dzeja, kas nepāriet

Izdevniecība Neputns laidusi klajā Ievas Rupenheites dzejoļu krājumu, kas atklāj prieku par dzejošanu.

Fantazēt man vienmēr paticis

Dzejas dienu noskaņās Ventas Balss viesojās pie kāda pieredzējuša dzejnieka gados, kas vēl tagad tur roku uz pulsa visiem notikumiem dzejas pasaulē.

6.lpp.

Plāno veidot ielu vingrošanas laukumu

Tā kā ielu vingrotāju kustība attīstās ne tikai pasaules mērogā, bet arī Latvijā un Ventspilī, pašvaldība plāno Olimpiskā centra Ventspils teritorijā izbūvēt ielu vingrošanas laukumu.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1930. gads. Pavasaris un vasara

Pilsētas ziņas

Vietējā policijā atrodas šaubīgām personām atņemts liels daudzums papirosu. Īpašnieks, kam papirosi būtu nozagti, var pieteikties policijas iecirknī, kriminālnodaļā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: