Piektdien Ventspils bibliotekā tika atklāta fotogrāfa Jura Ģiguļa darbu izstāde "Jāņa Prinča diena". Fotogrāfs izstādi veidojis kā stāstu, kura galvenais varonis ir viens no spilgtākajiem lībiešu kultūras pārstāvjiem – Jānis Princis vecākais (1796.–1868.).

Stāsts sākās kādā skaistā 2014. gada vasaras dienā, kad Miķeļtorņa jūrmalā krastā nāk cilvēks, lai pēc 200 gadu ilgas prombūtnes pavadītu vienu dienu vietās, kas viņam ir tik labi zināmas. Tas, ko viņš ierauga, redz un saskata, paliek izstādes apmeklētāju ziņā. Fotogrāfijām apzināti nav likti paraksti, bet katrs attēls iever sevī informāciju par Jāni Princi vecāko, viņa darbiem un viņa ieguldījumu lībiešu, latviešu un Ventspils vēsturē.

Fotogrāfs Juris Ģigulis, veidojot izstādi, izmantojis interesantu tehnisko risinājumu – attēli fotografēti ar platleņķa objektīvu, tiem ir pārspīlēti plata perspektīva, kas ļāvusi panākt stāsta varoņa Jāņa Prinča klātesamības momentu.

Apskati foto!

Jāņa Prinča tēlā fotostāstā iejuties Ventspils teātra aktieris, lībietis Antars Grīnfelds, kurš, tāpat kā viņa atveidotais varonis, ir dzimis Miķeļtorņa ciemā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: