Vakar, 4. septembrī, Ventspils Zvejas ostā ienācis burinieks “Bryza H”, uz kura liela daļa jūrnieku ir neredzīgi cilvēki.

Šodien portāls ventasbalss.lv devās apciemot burātājus, kas Ventspilī bija ieradušies no Polijas pilsētas Gdaņskas. Uz klāja ir arī vairāki cilvēki, kuri dažādu apstākļu dēļ ir zaudējuši redzi, bet par spīti visam, turpina gan burāt, gan muzicēt.

 

Apskati foto!

 

Arī ventspilnieki šodien plkst. 16.00 Dzirnavu laukumā aicināti apmeklēt grupas Blind Hen koncertu, kurā tiks izpildītas jūrnieku un tautasdziesmas, blūzs, kā arī ceļotāju balādes.

 

Mūziķu apvienība pārstāv Polijas neredzīgo jūrnieku biedrību Ślepa Kura, kas kopš 2005. gada organizē biedrības dalībniekiem braucienus pa visām pasaules jūrām. Ventspilī viņi ieradušies ceļojuma pa Baltijas jūru ietvaros. Brauciens uzsākts Polijas pilsētā Gdaņskā augusta beigās un brauciena dalībnieki jau paspējuši paviesoties Dānijā un Zviedrijā. Pēc Ventspils jahta ar neredzīgajiem jūrniekiem tālāk dosies uz Lietuvas pilsētu Klaipēdu, kur arī plānots sniegt koncertus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: