14. septembrī notiks līdz šim vērienīgākās Vislatvijas sacensības – Spēka diena, kad 95 Spēka punktos visā Latvijā ikviens aicināts izmēģināt savus spēkus visvienkāršākajā un demokrātiskākajā tautas sporta disciplīnā – pievelkoties pie stieņa.

Lai piedalītos Spēka dienā, viss, kas jādara -bez iepriekšējas pieteikšanās jāierodas jebkurā no tuvākajiem Spēka punktiem un jāpievelkas pie stieņa vismaz vienu reizi. Savukārt tie, kuri var pievilkties visvairāk reižu, tiksies superfinālā Rīgā, kur noskaidros Spēka dienas uzvarētājus sieviešu un vīriešu klasē.

 

''Spēka dienā aicināts piedalīties ikviens, lai kopīgi pierādītu, ka Latvija ir spēcīga valsts. Fiziskās aktivitātes ir viens no veselīga dzīvesveida priekšnoteikumiem, tādēļ šogad jau trešo reizi atgādināsim Latvijas iedzīvotājiem, ka uzturēt sevi labā fiziskajā formā iespējams arī bez papildu aprīkojuma vai naudas līdzekļiem – viss, kas nepieciešams, ir gribasspēks,” saka VAS Latvijas dzelzceļš prezidents Uģis Magonis.

 

Aizvadītajā gadā rekordu vīriešu klasē uzstādīja Gvido Šalms no Grobiņas, pievelkoties 50 reizes, bet sieviešu klasē uzvarēja rīdziniece Evita Bērziņa, kura Spēka dienā pievilkās 20 reizes. Vērtējot vidējos rādītājus, stiprākie izrādījās Bauskas un Ropažu iedzīvotāji, pievelkoties attiecīgi vidēji 15,69 un 15,10 reizes. Kopā 2013.gada Spēka dienā Latvijas iedzīvotāji pievilkās 55 659 reizes.

 

Šogad pievilkties gribētājiem Spēka punkti būs vēl pieejamāki nekā iepriekšējos gados, jo visā Latvijā pievilkties varēs 63 pilsētās, 95 Spēka punktos, kas būs atvērti no plkst. 9:00 līdz 14:00. Sev tuvāko punktu iespējams noskaidrot pasākuma mājas lapā www.spekadiena.lv. Ventspilī spēka punkti atradīsies Ventspils 4. un 5. vidusskolās.

 

Katrā no Spēka punktiem darbosies Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības (LIVSB) pārstāvji, kas fiksēs visu dalībnieku rezultātus un uzraudzīs sacensību norisi. Rezultāti tiks uzskaitīti atsevišķi sievietēm un vīriešiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: