Valsts asinsdonoru centrs šonedēļ īpaši aicina atsaukties A rēzus pozitīvās, AB rēzus negatīvās un O grupas asins donorus, jo šo asiņu krājumi šobrīd ir zemā daudzumā. Arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas asins sagatavošanas nodaļā donori ir ļoti gaidīti, jo asins rezerves ir minimālas.

“Cilvēki, kuri šobrīd atrodas slimnīcā un kuriem asinis ir nepieciešamas, - viņi visi ar tām ir nodrošināti, bet asins rezerves ir minimālas. Tāpēc laipni gaidām ikvienu asins ziedotājus, īpaši rēzus negatīvās asins grupas donorus, lai slimnīca būtu nodrošināta ar asins komponentu uzkrājumiem,” portālam ventasbalss.lv stāsta Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Baiba Griķe.

Tā kā asins sagatavošanas nodaļas telpās ir nodrošināta optimāla gaisa temperatūra, cilvēkiem nav jāraizējas par karstajiem laika apstākļiem, jo arī šādā laikā asinis drīkst nodot. Vien jāatceras, ka pēc asins ziedošanas būs vairāk jādzer ūdens.

Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 – 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas ir jāuzņem veselīga pārtika un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu.

Atgādinām, ka asinis Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā var nodot pirmdienās un piektdienās no plkst. 8.00 līdz 10.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: