Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Meitenes dragā roku

Enerģija, sievišķīgs trauslums, entuziasms un trakulīgums – šāds īpašību kokteilis vieno Ventspilī pirmo meiteņu rokgrupu Milenium.

Vācijā tādu atpūtas vietu nav

Vasaras atvaļinājumu laikā Ventspils novads piedāvā ekskluzīvas atpūtas iespējas Baltijas jūras krastā. Viena no skaistākajām un savdabīgākajām vietām ir Irbes upes ieteka jūrā Tārgales pagastā.

2.lpp. Viedoklis: «Dārznieka meditācija », laikraksta Ventas Balss žurnāliste Ilona Kursīte

«Nupat pagājušajos Ventspils Pilsētas svētkos tika apbalvoti arī konkursa Pilsētas rota 2014 uzvarētāji. Žūrija uzsver, ka nav bijis viegli izvēlēties vienu, vispārāko, dārzu no tiem 20, kurus saimnieki laipni atvēlēja žūrijas apskatei. Domas dalījās, un tikai strikta punktu uzskaite izšķīra konkursa balvu sadali. Būtu nabadzīgi, ja mūsu pilsētā par skaistiem varētu saukt tikai pārdesmit dārzu. Šogad pašvaldības atzinību nominācijā Skats no malas saņēma rekordliels skaits ventspilnieku – 746.»

3.lpp.

Lietuvietis reklamējas automašīnās

Netālu no pilsētas robežas uz ceļa Kuldīgas virzienā kāds lietuvietis tur automašīnu ar logā ievietotu, šā tā uzskricelētu tekstu un tālruņa numuru. Tādas pamanītas arī citur. Vai tas ir likumīgi, vaicā kāds Ventas Balss lasītājs.

Jāpiesakās 3+ Ģimenes kartei

Visas kuplās ģimenes, kurās aug 3 un vairāk bērni, aicinātas pieteikties daudzbērnu ģimeņu goda apliecības saņemšanai, kas vienlaikus kalpos kā atlaižu kupons.

Uztver mežu par atkritumu konteineru

Zālē izmests datora monitors, sakaltuši koku zari, plastikāta nojumes lauskas, melns sieviešu džemperis un citas lietas – tāds skats paveras vienā no vecā Užavas ceļa pievedceliņiem.

4.lpp.

Trešais Ghetto Games festivāls

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī jau trešo reizi notiks starptautiskais ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games, kas pulcēs vairāk nekā pusotru tūkstoti dalībnieku no 20 valstīm.

5.lpp. Kultūra. Gaismas pili atklāj arī mūsējie

Visā Latvijā cilvēki svinīgi pārgriež Nacionālās bibliotēkas atklāšanas lenti, un starp viņiem ir arī ventspilnieki.

Iespēja atklāt pilsētu no jauna

Pārventa nav tikai pilsētas industriālā daļa – šādu saukli pašmāju mākslinieki pauž savos darbos, kas apskatāmi jaunajā izstādē.

6.lpp. Intervija. Tas pats, tikai otrā pasaules malā

Dažkārt, lai saprastu sevi un sev noticētu, jāaizbrauc uz otru pasaules malu. Apmēram tā noticis ar pedagoģi un skolēnu teātra studijas Mēs režisori, dzimušu ventspilnieci IRINU GRIŠČENKO. Pusi gadsimta nodzīvojusi klusā un mierīgā pilsētiņā Baltijas jūras krastā, otru pusi savas dzīves viņa nolēmusi pavadīt miljonu pilsētā Toronto Kanādā.

7.lpp. TV programma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: