Ventspils pludmalē bojā gājis vīrietis. Sākotnējā informācija liecina, ka nelaimes iemesls ir veselības problēmas. Taču, lai to noskaidrotu, sākta krimināllieta.

Saskaņā ar informāciju, ko sniedz Glābšanas dienests, piektdienas pēcpusdienā  Ventspils pludmales glābējs pamanīja vīrieti, kurš glābēja vārdiem runājot, peldējis netipiski atpūtniekam ūdenī – parādījies virs ūdens un atkal pazudis.

 

Glābējs informāciju par aizdomīgo situāciju, nekavējoties nodeva diviem citiem glābējiem, kuri neskatoties uz lielajiem viļņiem un straumi jūrā, nekavējoties devās pie vīrieša. Vienlaikus glābšanas darbiem jūrā tika izsaukta arī neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas ieradās pludmalē piecu minūšu laikā.

 

Vīrietis, kurš tajā brīdī vēl izrādīja dzīvības pazīmes, tika nogādāts krastā un nodots mediķu rokās, kuri vēl kādu laiku cīnījās par vīrieša dzīvību, taču diemžēl glābt cilvēka dzīvību tiem vairs neizdevās. «Pēc visām pazīmēm spriežot, mediķi konstatēja, ka vīrietis, kuram bija aptuveni 60 gadi, miris ne tādēļ, ka aizrijies ar ūdeni, bet gan citu veselības problēmu dēļ,» skaidro Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs. Glābēji pēc Arāja teiktā rīkojušies pašaizliedzīgi un profesionāli, izdarot visu iespējamo. «Starp simtiem atpūtnieku, kuri tobrīd atradās pilsētas pludmales ūdeņos, lielajos viļņos pamanīja cilvēku, kurš izturējās neadekvāti peldētājam,» skaidro Arājs, izsakot atzinību viņu darbam.

 

Turklāt pēc šī traģiskā gadījuma vēl trīs pārgalvīgus peldētājus, kuri bija attālinājušies no krasta, glābēji aicināja atgriezties, jo viļņi jūrā bija spēcīgi. Rezultātā tika pieņemts lēmums izlikt sarkano brīdinājumu, ka peldēties jūrā ir bīstami. Sarkanais brīdinājums neaizliedz peldēties, bet norāda, ka bīstami ir attālināties no krasta. Glābēji to izvieto situācijās, kad apzinās, ka glābšanas darbi varētu būt apgrūtināti.

 

Jāpiezīmē, ka, neskatoties uz karsto laiku, ūdens temperatūra jūrā ir zema. Turklāt ūdens un gaisa temperatūras lielās starpības dēļ var rasties veselības problēmas. Īpaši uzmanīgiem jābūt tieši sirds un asinsvadu slimniekiem, kā arī gados vecākiem cilvēkiem. «Jūra paliek jūra un vieglprātību tā nepiedod,» saka Arājs. Viņš aicina pieskatīt savus draugus un tuviniekus un atklāj, ka glābējiem karstajās dienās vairāk kā parasti nākas sniegt palīdzību pludmales atpūtniekiem, kā arī tiem, kuri strādā pludmalē. Vidēji tie ir 2 – 30 gadījumi dienā. Vakar, piemēram, slikti palicis saldējuma pārdevējam, tādēļ nācies saukt neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Tāpat glābēji atzīst, ka vietējie ventspilnieki vairāk vai mazāk pazīst jūru un apzinās viļņu un straumes spēku, kas nes dziļumā, taču atbraucējiem tas jāskaidro. Glābējiem darba netrūkst.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: