Ventspils pilsētas dome vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) un Valsts vides dienestā (VVD), aicinot kontrolējošās institūcijas nepieļaut naftas produktu smaku izplatību pilsētā, kā tas Ventspilī bijis jūtams naktī uz 29. jūliju un 29. jūlija rītā.

Ventspils dome uzskata, ka nepieļaujama situācija pilsētā izveidojās 29. jūlijā, kad bezvēja apstākļos, temperatūrai tuvojoties plus 30 grādu atzīmei, ""Ventspils nafta" termināls" (VNT) vairākos kuģos vienlaicīgi krāvis benzīnu. Šādos īpaši nelabvēlīgos laika apstākļos operatoram kuģu kraušana būtu nevis tikai jāierobežo, ko VNT arī atbilstoši piesārņojošās darbības atļaujai veica, bet gan kraušana būtu pilnībā jāpārtrauc un šāds rīkojums būtu jādod atbildīgajai valsts iestādei.

Turklāt, lai veiktu atbilstošas darbības, neesot jāgaida iedzīvotāju sūdzības, bet būtu jāveic preventīvie pasākumi, lai šādu sūdzību nebūtu. Tāpēc dome savā vēstulē atkārtoti aicina izmantot visas VARAM un tās padotībā esošo iestāžu rīcībā esošās iespējas vides kvalitātes nodrošināšanai Ventspils pilsētā, tajā skaitā efektīvu piesārņojošās darbības operatoru kontroli arī līdz jaunu normatīvo aktu izstrādei.

Dome jau iepriekš vairākkārt vērsusies VARAM un tās padotībā esošajās iestādēs saistībā ar naftas produktu smakām, kas izdalās, iekraujot naftas produktus tankkuģos. Solījumi, ka tiks izstrādāts jauns normatīvais akts attiecībā uz gaisa piesārņojuma samazināšanu no termināļiem un dzelzceļa cisternām, pagaidām vēl nav piepildījušies. Pašvaldība uzsver, ka arī līdz jaunu likumdošanas aktu pieņemšanai nepieciešams pieņemt lēmumus un rīkoties, lai smaku izplatību ierobežotu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: