29. jūlijā „„Ventspils nafta” termināls” (VNT) apmeklēja ļoti īpaši viesi — tā bijušie darbinieki, pašlaik 80 un 90 gadus veci pensionāri, kuri lika termināļa pamatus tā celtniecības laikā un darbības sākumā.

Viņiem tā bija iespēja pēc daudziem gadiem atgriezties savā kādreizējā darbavietā un redzēt, kā vairāku gadu desmitu laikā terminālis ir mainījies un attīstījies. Aptuveni 30 pensionāriem VNT apmeklējums terminālī izrādījās sevišķi emocionāls, jo atsauca daudz senu atmiņu.

 

„Kaut arī ir pagājuši vairāk nekā 50 gadi kopš terminālis tika uzcelts, un šajā laikā terminālis ir mainījies, tas vēl aizvien ir viens no drošākajiem un mūsdienīgākajiem termināļiem Baltijas valstīs. Ir godīgi teikt, ka mūsu šodienas veiksmes pamats tika ielikts jau tā celtniecības pirmsākumos. Patiess prieks bija satikt cilvēkus, kuri pūlējās un smagi strādāja, lai ieliktu pamatus tam, kāds VNT ir šodien,” atzina VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs.

 

Seniori, kas pensionējās pirms 20-30 gadiem, atgriežoties un iepazīstoties ar termināļa darbu, norādīja, ka gandrīz visas darbības ir kļuvušas modernākas un automatizētas. Turklāt atzinīgi tika novērtēti arī jaunie infrastruktūras objekti – sūkņu stacijas un tvaika savākšanas sistēmas jēlnaftas iekraušanai vagoncisternās. VNT vadība bija gandarīta redzēt, cik lepni ir pensionāri par to, kas tika radīts pirms vairāk nekā pusgadasimta.

 

To, ka pensionāri ir vērā ņemams spēks, apliecina jau ilgstošā un tuvā sadarbība ar uzņēmumu, uzskata VNT vadība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: