Jau vairākas nedēļas vasara mūs lutina ar sauli un augstu gaisa temperatūru. Karstas dienas tagad jau ir ikdienišķa parādība. Devāmies noskaidrot, vai ventspilniekiem patīk šādi laikapstākļi.

Jaunais skeitbordists Matīss Kaudze apgalvo, ka ļoti karsts laiks viņam ne īpaši patīk. Viņaprāt,  patīkamāka gaisa temperatūra ir +18... +20 grādi. Karstais laiks apgrūtina arī Matīsa galvenā hobija baudīšanu – braukšanu ar skrituļdēli. Par labu atvēsināšanās veidu Matīss uzskata peldēšanos jūrā, bet ūdens šobrīd vēl esot par aukstu.

Savukārt BMX riteņbraucējs Kristers Ruža saka, ka karsts laiks viņu priecē tādai jābūt īstai vasarai. Arī Kristers atzīst, ka karstā laikā ar BMX un citu sportisku aktivitāšu nodarbošanos nav viegli, taču peldēšanās jūrmalā vislabāk palīdz karstā laika pārvarēšanā. Kristers cer, ka karstais laiks tik drīz vēl nebeigsies un īstu vasaru varēs baudīt vēl ilgi.

Ventspilnieks Armands Morkāns bauda atvaļinājumu un ir iepriecināts, ka īstā vasara beidzot ir sākusies, taču dažreiz gaisa temperatūra šķiet par augstu. Ar karsto laiku Armands tiek galā, pasēžot ēnā, braukājot ar riteni vai arī šad tad aizejot uz jūru.

Jana Voskāne vasarā strādā par saldējuma pārdevēju un stāsta, ka karstā laikā strādāt nav viegli. Arī viņa pati vēlētos baudīt vasaru. Jana apgalvo, ka karstā laikā pieprasījums pēc saldējuma būtiski palielinās, taču, kad gaisa temperatūra kļūst zemāka, samazinās arī šī kāruma pircēju skaits.

To, ka karstā laikā strādāt nav viegli, apliecina arī pārdevēja Jeļena. Tomēr esot prieks par siltajām dienām, kuras tiešām no sirds ir jāizbauda. Jeļena uzskata, ka par ļaunu nenāktu arī lietus, kas tā vien prasīties prasās. Tad būtu gan patīkamāks gaiss, gan dārzam kāda lietus lāsīte tiktu. Uz jūru aiziet nesanāk, taču daudz laika tiek pavadīts dārzā, rūpējoties par tā skaistumu, un tieši tur, kā arī darbā, tiek iegūts arī vasaras iedegums.

Gaidīdama autobusu, kas vedīs uz pilsētas otru pusi – uz mājām, ar mums aprunājās arī Lilija. Viņa atzīst, ka nav viegli izturēt karstos laikapstākļus, un ka +30 grādi jau dienas pirmajā pusē ir krietni par daudz. Kundze karstajās dienās vairāk laika pavada tieši mājās un gribētu, lai laiks tomēr kļūtu mazliet vēsāks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: