Ventspils Amatu māja jau ceturto gadu laipni ver durvis amatnieku forumam, kura dalībniekus vieno noteikta joma, un šogad kārta pienākusi rotkaļiem. Jau 1. augustā no plkst. 14 savus amata brāļus un māsas, kā arī citus interesentus ar latvisko zīmju nozīmi rotās iepazīstinās kalējs Guntis Jakubovskis, turklāt, rotkaļa vadībā katrs varēs arī izgatavot savu lentveida aproci.

Liepājas Amatnieku nama dzintara rotu meistare Skaidrīte Vasiļēviča stāstīs par dzintara burvību rotās un demonstrēs to tapšanu. Īpaši foruma tēmai pieskaņojot, tapis jauns Ilvas Buntikas fotoprojekts, kurā iemūžinātas Ventspils muzeja rotas, starp kurām īpašu ievērību pelna sudraba saktas no etnogrāfiskā krājuma.

 

Sestdien, 2. augustā, Amatu mājā no 13:00 līdz 16:00 notiks praktiskās nodarbības rotu darināšanā. Pie dzintara pavediena audējas Initas Dzalbes varēs radīt savu dzintara diega aproci, bet SIA "Florinta", kuras mājvieta ir kaimiņos Amatu mājai, un, kura pēdējā laikā aktīvi apgūst dzintara apstrādi, piedāvās darināt dzintara auskarus, kā arī veidot dažādus piekariņus. Ikviens Amatu mājas apmeklētājs sestdien varēs tikt pie svētku zupas, kas taps turpat uz vietas - Amatu mājas pagalmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: