Valsts prezidents devis ceļa vārdus valsts pārstāvjiem pirms došanās uz Pasaules šaha olimpiādi Norvēģijā. Izlasē valsti pārstāvēs arī Dana Reizniece-Ozola.

Starp Latvijas šaha dalībniekiem mūsu valsti olimpiādē pārstāvēs arī divkārtējā Eiropas jauniešu čempione un pasaules jauniešu vicečempione Dana Reizniece-Ozola.

 

“Šis ir tāds labs olimpiskais gads, un, zinot jūsu panākumus, man šķiet, ir vēlreiz laiks pierādīt, ka Latvija iet strauji uz priekšu.” Šādus vārdus teica, kā arī veiksmi šaha izlasei novēlēja Valsts prezidents Andris Bērziņš. Savukārt izlase atklāja, ka pirmo reizi saņēmusi veiksmes vēlējumus pieņemšanā pie prezidenta un atzinīgi novērtē Andra Bērziņa žestu.

 

 

Divkārtējā Eiropas jauniešu čempione un pasaules jauniešu vicečempione Dana Reizniece - Ozola šobrīd aktīvi piedalās šaha turnīros un treniņnometnēs, lai gatavotos olimpiādei, jo tur pie šaha galdiņa jāstājas pretī pasaules spožākajiem prātiem.

 

Pasaules šaha olimpiāde norisināsies no 1. augusta līdz 14. augustam Norvēģijas pilsētā Trumsē. Tajā piedalīsies 1500 spēlētāju, kuri uz olimpiādi sabrauks no 170 pasaules valstīm. Šogad par iekļūšanu pasaules pirmajā desmitniekā cīnīsies sieviešu komanda: divkārtējā Eiropas jauniešu čempione un pasaules jauniešu vicečempione Dana Reizniece-Ozola, pasaules jauniešu čempione Laura Rogule, Inguna Erneste, Eiropas čempione ātrajā šahā Ilze Bērziņa un Katrīna Šķinķe trenera un komandas kapteiņa Aloiza Kveina vadībā; un vīriešu komanda, kuru pārstāvēs lielmeistars, pasaules vicečempions Aleksejs Širovs, Normunds Miezis, Artūrs Neikšāns, Toms Kantāns un Igors Kovaļenko trenera Mihaila Ričagova vadībā.

 

Foto: www.president.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: