Vakar kļuva zināms, ka par parādsaistību nenokārtošanu no biedrības “Latvijas Futbola virslīga” izslēgti “Skonto” un FC “Jūrmala” klubi, tas nozīmē, ka turpmāk viņiem arī liegta dalība valsts čempionātā.

20. jūnijā biedrības kopsapulcē šiem klubiem tika dots mēnesis laika, lai samaksātu čempionāta dalības maksu – 3000 eiro, taču neviens no tiem to tā arī nepaveica. Šeit vietā būtu atgādināt, ka Rīgas klubs nesen saņēmis uzbrucēja Valērija Šabalas transfēra naudu, bet jūrmalnieki aizvadīja treniņnometni Austrijā. Pēc turnīra reglamenta – abas komandas vairs nedrīkst startēt čempionātā, taču galavārds šajā gadījumā pieder Latvijas Futbola federācijas Disciplinārajai komisijai. Tiesa, virslīgas vadība atgādina – komisijas lēmums ir arī pārsūdzams, tā netieši norādot, ka ir par šo komandu atstādināšanu no dalības čempionātā.

“Skonto” šobrīd ir turnīra līdere, bet “Jūrmala” atrodas turnīra tabulas pēdējā vietā, lai gan pirms sezonas kala plānus par augstām pozīcijām un Eiropas kausiem.

Jāpiebilst, arī citās Eiropas līgās komandu izslēgšana no spēcīgākā turnīra nav nekas nebijis, piemēram, vēl salīdzinoši nesen tādā veidā Itālijas A sēriju pameta slavenais Turīnas “Juventus”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: