16. jūlijā plkst. 17:30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā tiks atklāta teātra kostīmu izstāde „Salidojuma priekšspēle kostīmā un tērpā”, ar kuru aizsāksies 13. Latvijas Amatierteātru salidojuma norise Ventspils pilsētā.

Daļu no izstādes būs iespējams apskatīt arī Ventspils Jaunrades namā. Kostīmu izstādē iekļauti tērpi no Ventspils, Jūrmalas, Jēkabpils un Rēzeknes amatierteātros spēlētajām izrādēm.

Izstādē, kas būs iekārtota Ventspils Galvenajā bibliotēkā, varēs aplūkot kostīmus no Ventspils teātrī Agra Krūmiņa režijā tapušā iestudējuma „Kinoamatieris”, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, kā arī tērpus, kas izmantoti Rēzeknes Tautas teātra izrādē „Kurts kļūst neciešams”, režisors Māris Zaļaiskalns, kostīmu autore Ināra Apele. Savukārt Ventspils Jaunrades namā būs skatāmi tērpi no Jūrmalas teātrī režisora Imanta Jaunzema iestudētās izrādes „Sidraba šķidrauts”, kostīmu mākslinieks Aigars Balulis, un Jēkabpils Tautas teātra spēlētās izrādes „Divkauja”, kuru iestudējusi režisore Inta Ūbele un kostīmus veidojusi Ināra Apele.

Izstādi būs iespējams apskatīt no 16. līdz 26. jūlijam Ventspils Galvenajā bibliotēkā un Ventspils Jaunrades namā. Ieeja bez maksas.

13. Latvijas Amatierteātru salidojums Ventspilī norisināsies no 25. līdz 27. jūlijam. Ventspils pilsētā un novadā tiks izspēlēti 39 Latvijas amatierteātru iestudējumi - dažādi pēc žanra, formas, attēlotā laikmeta, kā arī izteiksmes līdzekļu izvēles.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: