Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Plaisa likumos liek atlaist skolotāju

Ugāles vidusskola šobrīd palikusi bez pieredzējuša un profesionāla pedagoga – no darba atlaists Ivs Igors Pēcis. Skolas kolektīvs ir neizpratnē.

Jāņi pagājuši, tūristu joprojām nav

Šogad nekādi nevar iešūpoties tūrisma sezona. Jau sācies jūlijs, bet tūristu joprojām ir izteikti maz.

2.lpp. Viedoklis: „Likuma verdzība ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Patiess politiskais līderis ir gatavs uzņemties atbildību par apšaubāmu rīcību pat, ja tā nesaskan ar birokrātisko ietvaru, jo nevar noliegt, ka dažkārt likumi ir pretrunā ar sabiedrības interesēm un to interpretācija nenodrošina taisnīgumu. Atļāvos pārfrāzēt Vēberu, lai raksturotu situāciju, kas šobrīd izveidojusies Ugāles vidusskolā. No darba tiek atstādināts skolotājs, kurš saglabājot amatu, būtu ieguvums sabiedrībai un skolēniem, nevis, kā to interpretē likums – apdraudētu izglītojamos.»

3.lpp.

Iespaidi no Ukrainas divējādi

Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola tikko atgriezusies no Ukrainas, kur kopā ar Eiropas lietu komisijas kolēģiem apliecināja politisku atbalstu valstij, kas šobrīd nonākusi nemieru un reformu krustugunīs.

4.-5.lpp. Ventspils reiss informē

6.lpp.

Lielāki pabalsti invalīdiem

Sākot ar jūliju, lielāki pabalsti būs cilvēkiem ar invaliditāti. Beidzot novērsta netaisnība, ka šīs personas pēc 18 gadu vecuma saņēma būtiski mazāku valsts nodrošinājumu.

Motokrosa entuziastu kļūst vairāk

Kārtējās sacensības aizvadījuši Ventspils motokrosa entuziasti, kas piedalās Latvijas Alternatīvās motosporta asociācijas (LAMA) rīkotajā turnīrā, un viņu aktivitātes pamodinājuši arī citus.

Gatavošanos sāk ar četriem ventspilniekiem

Šonedēļ gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram sākusi Latvijas vīriešu basketbola izlase, un kandidātu skaitā šobrīd ir četri BK Ventspils pārstāvji.

7.lpp.

Marta atgriezusies no ASV

Šopavasar daudz ventspilnieku atsaucās Dinas un Ginta Fogelu lūgumam palīdzēt ar ziedojumiem meitas ārstēšanai Amerikas Savienotajās Valstīs. Nu Fogelu ģimene ir atgriezusies no ASV, kur Martai veikta operācija.

Klāt baltkrievu jubilejas festivāls

Šīs nedēļas nogalē Ventspili atkal piepildīs košās baltkrievu tautastērpu krāsas, melodiskā baltkrievu valoda un dzīvespriecīga mūzika. Šodien sākas 10. jubilejas baltkrievu kultūras festivāls No Līgo līdz Kupalai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: