Ventspils Augstskolas teātra sporta aktīvisti  pamazām kļūst par vienotu kolektīvu.

Teātra sports (improvizācijas teātra paveids) augstskolā aizsākās pagājušajā gadā, kad šeit nodarbības sāka vadīt 1. kursa studenti Jurģis Remess un Ģirts Šatats. «Pirmais gads ir aizritējis diezgan raibi. Tā kā vairums sāka no nulles (cits no -1), sākums nebija viegls, bet beigu beigās progress ir acīm redzams, ausīm dzirdams un visādi citādi jūtams. Man un Ģirtam kā vadītājiem arī nebija viegli, bet mācību gada beigās daži jau sāka mācīt mūs – tas tikai nozīmē, ka cerētais sasniegts,» Ventas Balsij e-pastā raksta Jurģis.

Galvenās pārmaiņas, kas gada laikā notikušas, ir tās, ka grupa, kas apmeklēja teātra sporta nodarbības, pamazāk sāka sevi apzināties kā spēcīgu, vienotu kolektīvu. «Gada laikā esam ļoti satuvinājušies,» atzīst Jurģis.

Teātra sporta grupas debija plašākas publikas priekšā notika Ventspils Augstskolas Gada Balvas pasniegšanas ceremonijā. «Tā bija mūsu smagākā, bet tajā pašā laikā svarīgākā uzstāšanās, jo ne publika zināja, ko gaidīt no mums, ne mēs – ko no publikas. Laikam jau izdevās diezgan labi – īpaši bargu kritiku ne no viena nedzirdējām,» stāsta Jurģis. Teātra sporta aktīvisti pagājušajā sezonā piedalījās arī pasākumos Ventspils Kultūras centrā, draudzības turnīros Dundagā un Valmierā, kā arī citur. «Ļoti patīkami bija vērot, kā jaunie talanti pirmajās uzstāšanās reizēs cīnījās ar lampu drudzi, bet nu jau uz tās jūtas kā mājās (ne miegainuma un rutīnas, bet tajā labākajā nozīmē).»

Šogad teātra sporta nodarbības turpinās un grupai pievienojušies arī jaunie. «Ieceres ir lielas – turpināt mācīties, ik pa laikam sarīkot impro-šovu augstskolā, doties uz studentu dienām Jelgavā, kā arī sarīkot šovu plašākai publikai ārpus augstskolas. Domāju, ka viss izdosies un kļūsim vēl skatāmāki, jautrāki, prasmīgāki un foršāki.»

Teātra sports ir improvizācijas sporta paveids, kur visa darbība notiek spontāni. Aktieri improvizē, idejas prasot no skatītājiem, līdz ar to rodot unikālu izrādi, kura notiek pirmo un pēdējo reizi. Tas ir arī sports, jo komandas sacenšas savā starpā, izpildot tehnikas, kuras vērtē tiesneši.

Jura Ģiguļa foto

Teātra sportā aktieri improvizē, idejas prasot no skatītājiem, līdz ar to rodot unikālu izrādi, kura notiek pirmo un pēdējo reizi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: