Virs jaunajām Ventspils Tehnikuma ēkām pacēlies spāru vainags, tādējādi apliecinot, ka būvdarbi Ventspils Tehnikumā sekmīgi virzās uz priekšu. Atbilstoši tradīcijām, Ventspils Tehnikuma kolektīvs sagādājis celtniekiem spāru svētku cienastu, ko pieredzējušo pedagogu uzraudzībā sarūpējuši topošie pavāri.

Spāru svētki tradicionāli ir atskaites punkts, kad apstāties un apskatīties uz to, kas jau ir padarīts un kas vēl jādara.

 

Tehnikuma vēsturiskajā ēkā pilnībā pabeigta ūdensvada un kanalizācijas cauruļvadu izbūve, turpinās sienu un griestu apdares darbi, kā arī uzsākta grīdu un ģipškartona sienu izbūve.

 

Vēsturiskajai ēkai no jauna piebūvētajos korpusos turpinās logu montāža, sienu apdare, jumta segumu izbūve, elektroapgādes un vājstrāvu tīklu montāža, kā arī ventilācijas tīklu izbūve. Uzsākta arī stikloto fasāžu montāža kafejnīcas/restorāna korpusā. Piebūvēs pilnībā samontētas virsgaismas, uzsākta aukstumiekārtu montāža un fasādes siltināšanas profilu montāža.

 

 

Savukārt Dienesta viesnīcas jaunbūvei pabeigti sienu mūrēšanas, kāpņu telpu sienu betonēšanas, starpstāvu pārsegumu izbūves un kāpņu montāžas darbi. Turpinās ķieģeļu starpsienu mūrēšana 3. un 4. stāvā, vēdināšanas sistēmas montāža, karstā ūdens un apkures vadu montāža, kanalizācijas sistēmas montāža, elektroapgādes un vājstrāvu kabeļu izbūve, vājstrāvu kabeļu izbūve un jumta konstrukciju montāža.

 

 

Uzsākti arī metālkonstrukciju montāžas darbi viesnīcas galerijai, logu montāža, kā arī stikloto fasāžu alumīnija konstrukciju montāža. Vienlaikus turpinās darbs pie telpu interjera risinājumu izstrādes.

 

Saskaņā ar noslēgto būvdarbu līgumu ar AS „UPB” būvdarbiem jābeidzas š.g. oktobra sākumā.

 

 

Projekta īstenošanas rezultātā tiks aprīkotas praktisko darbu darbnīcas ar jaunām un mūsdienīgām tehnoloģijām, iekārtām un mēbelēm, tiks izveidots informācijas tīkls un aprīkoti mācību kabineti, un, papildus jau esošajām metālapstrādes, automehānikas, enerģētikas, elektronikas, viesnīcu un restorānu servisa programmām. Ventspils Tehnikumā tiks piedāvātas arī jaunas mācību programmas - būvkonstrukciju galdnieks, ēku iekšējo komunikāciju tehniķis, automehatroniķis, viesmīlis.

 

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 15,5 miljonu eiro apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 13,3 miljoni eiro (86% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām), kā arī valsts budžeta līdzfinansējums 2,2 miljoni eiro (14% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām).

 

Ar vēsturiskās ēkas rekonstrukciju saistītiem iepriekš neparedzamajiem būvdarbiem 2013. gada nogalē Izglītības un zinātnes ministrija no sava budžeta līdzekļiem piešķīra līdzekļus turpat 365 tūkstošu eiro apmērā.

 

Projekta īstenošana paredzēta 22 kalendāro mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas jeb līdz 2015. gada februārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: