Šo svētdien Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā notiks jau ceturtais Ventspilī dzimušo bēbīšu salidojums, kurā tradicionāli tiek atklātas īpašās mazuļu fotogalerijas.

Šoreiz salidojumā tiks atklātas pat divas fotogalerijas, jo iedzīvotāju atsaucība bijusi ārkārtīgi liela un fotokolāžai atsūtītas aptuveni 170 fotogrāfijas. Mīļas, jautras un sirsnīgas mazuļu bildes atsūtītas ne tikai no Ventspils, bet arī no Talsiem, Dundagas, Rīgas un citām Latvijas pilsētām un novadiem, kur dzīvojošie mazuļi pasaulē laisti Ventspils dzemdību nodaļā. Atsūtītas arī fotogrāfijas, kurās jaundzimušais nobildēts gan kopā ar vecmātēm, gan bērnu māsiņām.

 

Fotogalerijai pārsvarā atsūtītas pagājušajā un šī gada pirmajā pusē dzimušo bērniņu bildes. Taču iesūtītas arī šobrīd jau pieaugušu ventspilnieku bērnības bildes. Tostarp fotokolāžai atsūtīta šogad dzimušas meitenītes bilde, kā arī viņas tēva bērnības bilde. Ir arī daudzas kopbildes, kurās redzami brāļi un māsas, kuri dzimuši Ventspilī. Tāpat iesūtītas fotogrāfijas, kurās vecāki ar mazuli nofotografējušies uz iepriekšējo gadu bēbīšu fotokolāžu fona.

Īpaši patīkami, ka atsūtītajās e-pasta vēstulēs ar bildīti ir arī daudz labu vārdu un sirsnīgu pateicību, kas veltītas nodaļas vecmātēm, ārstiem un bērnu māsiņām, kas palīdzēja sagaidīt katrai ģimenei visdārgāko – bērniņu.

 

Bēbīšu salidojums tradicionāli notiks 1. jūnijā – Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā. Pirmo reizi šāds salidojums tika sarīkots 2009. gadā un šogad notiks jau ceturto reizi. Pasākums sāksies plkst. 15. Ja nelīs lietus, tas notiks ārā pie slimnīcas ieejas no Vasarnīcu ielas puses. Tādēļ vecāki aicināti neaizmirst mazulim paņemt vēl kādu jaciņu vai sedziņu, lai ir silti un labi. Lietus gadījumā pasākums notiks telpās.

Uz salidojumu tiek aicināti mazuļu fotogrāfiju iesūtītāji, paši fotomodeļi, kā arī esošie un bijušie dzemdību nodaļas darbinieki.

 

Salidojumā notiks ne tikai fotogaleriju apskate, bet arī muzikāli priekšnesumi, būs tikšanās ar savām vecmātēm, ārstiem un bērnu māsiņām un kopīga fotografēšanās, kā arī svētku cienasts. Salidojuma dalībnieki saņems īpaši šim pasākumam izgatavotu nozīmīti ar uzrakstu Esmu dzimis Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: