Līdz 2. jūnijam (ieskaitot) turpinās kandidātu izvirzīšana ikgadējai Ventspils pilsētas domes Lielajai balvai un Balvai. Ventspilnieki aicināti aktīvi piedalīties aptaujā, izsakot viedokli par to, kuri cilvēki, radošās vai profesionālās grupas, kā arī juridiskās personas pelnījušas Lielo balvu vai Balvu.

Šos apbalvojumu piešķiršanas tradīciju Ventspils pilsētas dome iedibināja 2000. gadā, un kopš tā laika ik gadu Pilsētas svētkos sveic un apbalvo tos Ventspils iedzīvotājus un uzņēmumus, kuri, pēc ventspilnieku domām, ir veicinājuši pilsētas attīstību un nesuši Ventspils vārdu Latvijā un pasaulē.

 

Arī šogad Pilsētas svētkos notiks labāko un izcilāko ventspilnieku apbalvošana, un jebkuram pilsētas iedzīvotājam ir iespēja pateikties par labu darbu vai sasniegumiem cilvēkiem, kuri to ir pelnījuši.


Ventspilnieki līdz 2. jūnijam (ieskaitot) aicināti piedalīties Ventspils pilsētas domes organizētajā aptaujā un izteikt viedokli par to, kuri cilvēki, radošās vai profesionālās grupas, kā arī juridiskās personas pelnījušas Lielo balvu – par izciliem sasniegumiem Ventspils vārda popularizēšanā pasaulē, kā arī par būtisku ieguldījumu Ventspils attīstībā un Balvu – par augsti profesionāli veiktu darbu kādā konkrētā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides vai vizuālā tēla veidošanā.


Kandidātus iespējams izvirzīt:

  • Aizpildot laikrakstā „Ventas Balss” publicētās anketas un tās nogādājot domes Vispārējā nodaļā (Jūras ielā 36, 23. kabinetā), iemetot domes pastkastēs (izvietotas 40 vietās pilsētā) vai speciāli šim nolūkam izvietotajās kastēs, kuras kopā ar aptaujas anketām atrodas veikalos „TOP” Tārgales ielā 63, Talsu ielā 6 un Poruka ielā 16, tirdzniecības centrā „Tobago” Lielajā prospektā 3/5, Basketbola hallē Sporta ielā 7/9, tirdzniecības namā „Andrejnams” Andreja ielā 7 un Pārventas bibliotēkā Tārgales ielā 4.

  • Izsakot savu viedokli Ventspils pilsētas portālu ventasbalss.lv un ventspils.lv komentāru sadaļā pie šīs ziņas.

Ventspils pilsētas domes apbalvojumu saņēmēji no 2000. līdz 2013. gadam ŠEIT!


Pēc tam, kad tiks apkopota anketās un portālu ventasbalss.lv un ventspils.lv komentāru sadaļās sniegtā informācija par iespējamiem kandidātiem, tālāk otrajai kārtai tiks virzīti 15-20 Balvas kandidāti un 2-3 Lielās Balvas kandidāti. Apbalvošanas komisiju veido cilvēki, kas iepriekšējos gados ir saņēmuši Lielo Balvu, piemēram, olimpiskais čempions šķēpmešanā Dainis Kūla, Ventspils Brīvostas pārvaldes pārvaldnieks Imants Sarmulis u.c. Komisija izvērtē, lai starp Balvas kandidātiem dažādu profesiju pārstāvji, tiek ņemts vērā, cik ilgi cilvēks šajā amatā strādājis, kāda ir atdeve sabiedrībai, kādas ir atsauksmes no darba vietas, kādas ir paša kandidāta vērtības un uzskati. Bez tam arī komisijas locekļi var izteikt priekšlikumus par Balvas un Lielās Balvas kandidātiem un izvirzīt 3 kandidātus.


Ventspils pilsētas domes Lielās balvas un Balvas organizatori aicina ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesi piedalīties aptaujā un balvai izvirzīt tos, kuriem par viņu darbu un ieguldījumu pilsētas attīstībā gribētu pateikt sirsnīgu un īpašu paldies.

Ventspilnieki un pilsētas viesi izsakās, kurš šogad būtu pelnījis saņemt Lielo Balvu un Balvu:

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: