Maija nogalē Ventspils pludmali tīra smilšu sijātājs, kas to attīra no kokiem, niedrēm, smilgām un atbrīvo no vētru, kā arī cilvēku radītiem atkritumiem.

Katru gadu, sākoties pludmales un peldēšanas sezonai, p/i „Komunālā pārvalde” nodrošina pludmales tīrīšanu, kas tiek veikta ar speciālu smilšu sijājamo.Speciāla tehnika nepieciešama, jo rudens un pavasara vētru laikā pludmalē tiek izskalotas niedres, aļģes, zari, kā arī dažādi citi atkritumi, kurus visus nav iespējams savākt ar rokām. Tāpat, ar sijātāja palīdzību tiks savākti arī cilvēku radītie atkritumi.

 

Sijātājs strādās pludmalē līdz pirmdienas priekšpusdienai, izsijātās niedres un atkritumus aizvedot no pludmales, bet tīrākos oļus izmantojot pludmalē vietās, kur nepieciešams ierobežot smilšu pārvietošanos.

 

Sestdien, 7. jūnijā, plkst. 12.00 Ventspils pludmalē jau 16. gadu tiks pacelts Zilais karogs, kas ir rādītājs, ka pilsētas pludmale gadu no gada tiek uzturētā augstākajā iespējamajā kārtībā.

 

P/i „Komunālā pārvalde” aicina ventspilniekus ne tikai paļauties uz atbildīgajām iestādēm, bet arī pašus ar cieņu izturēties pret dabu un mūsu Zilā karoga pludmali, nemēslojot tajā, kā arī aizrādīt, ja to dara kāds cits pilsētnieks vai pilsētas viesis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: