Nodibinājuma „Spēkuguns” Dienas centrā bērniem un jauniešiem Lielajā prospektā 18-1 no 2. līdz 13. jūnijam tiks organizēts šīs vasaras spēles „Pats par savu naudu!” pirmais cikls.

Tematiskajā spēlē divu nedēļu garumā 15 bērni un pusaudži vecumā no 7 līdz 14 gadiem aizrautīgi darbosies dažādās nodarbībās un nopelnīs vietējo Dienas centra naudu – centrillas. Par nopelnītajām centrillām cikla noslēguma pasākumā „Tirgus trase” vienas dienas garumā jaunie censoņi iepirksies, saņems dažādus pakalpojumus, izklaidēsies un mielosies bufetē.

 

Spēles “Pats par savu naudu!” pirmajā ciklā notiks tematiskās nodarbības (vienkāršas ekonomikas zināšanas; saskarsme, uzvedība, attiecības; drošs un veselīgs dzīvesveids), radošās darbnīcas (rokdarbi, māksla, teātra improvizācijas, spēles telpās un pagalmā, orientēšanās pilsētvidē) un noslēguma pasākums „Tirgus trase” (iespēja tērēt nodarbībās un darbnīcās nopelnīto spēles naudu).

 

Tematiskās spēles mērķis ir palīdzēt bērniem apgūt sadzīves ekonomikas zināšanu pamatus, iesaistot vecumam atbilstošās radošās un lietderīgās nodarbībās.

 

Plānotie rezultāti – rokdarbu izstāde, uzveduma pirmizrāde, iegūtā „Darba alga” (bērniem) un iespēja par ziedojumu iegādāties bērnu darinājumus (pieaugušajiem).

 

Spēli „Pats par savu naudu!” 2012. gadā izstrādāja biedrības „Nāc līdzi!” radošā darba grupa, piesaistot „Fonda Ziedot” finansējumu no programmas „Štābiņš – brīvā laika programma bērniem”. Arī šogad biedrība „Nāc līdzi!” sadarbībā ar Nodibinājumu „Spēkuguns”, „Fondu Ziedot” un Ventspils pilsētas domes Sociālo dienestu realizē „Štābiņa” aktivitātes Dienas centrā bērniem un jauniešiem.

 

Vasaras periodā pavisam plānoti trīs tematiskie cikli, kuros katrā paredzēts iesaistīt 15 dalībniekus.

 

Pateicoties „Fonda Ziedot” un Ventspils pilsētas domes finansiālajam atbalstam, aktivitātes ir bez dalības maksas.

 

Pieteikties tematiskajai spēlei „Pats par savu naudu!” iespējams pa tālruni 29575171, kā arī Dienas centrā - Lielajā prospektā 18-1 un Talsu ielā 1.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: