7. un 8. jūnijā Livonijas ordeņa pils pagalmā no plkst. 12 līdz 17 notiks tradicionālais bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis.

Apskati foto no 2013. gada pasākuma!

Bruņinieku turnīrā Lilium Vindaviensis (Ventas Lilija) seno cīņu klubi no tuvienes un tālienes sacentīsies spēkā un iznesībā, stingri ievērojot 14.-15.gs. cīņas tehnikas un bruņojuma nosacījumus. Notikumā piedalīsies seno cīņu klubi: Comturia Wynda (LV), Livonensis (LV), Rodenpois (LV), Ugunszīme (LV), Nirks (EST), Excertitus Rigensis (LV), Sv. Maurīcija rota (LV), Soldknechte (EST), Comturia Riga (LV), Češīras strēlnieki (LV), SIA Toniars, Brālis Ivars ar Piltenes mazbrāļiem, rekonstrukcijas un eksperimentālās arheoloģijas grupa Senzeme un izcilā viduslaiku mūzikas grupa Trakula.

Līdzās bruņiniekiem darbosies arī aproču darinātāji (Guntis Jakubovskis), podnieks ar laikam atbilstošu virpu, tiks vārīta puravu zupa lielajā pils katlā, Cēsu alus un pilskrogs Melnais sivēns gādās par slāpju māktajiem, būs rosība pie loku darinātājiem un Rīgas papīra meistariem (Paperella), ikviens centīsies sekot pils laikam un kaut brīdi padzīvot viduslaikos.

 

Sestdien, 7. jūnijā, notiks divi turnīri – viens bruņiniekiem, otrs lokšāvējiem. Turnīri iesāksies ap plkst. 13 un turpināsies ar muzikālām pauzēm līdz pat 16. Pacietīgākie apmeklētāji varēs apbalvot sevi ar noslēguma kaujas – buhurta vērošanu jau piecos pievakarē.

 

Svētdien, 8. jūnijā, laiks turpinās ritēt nesteidzīgā mierā un programmā būs arī kas jauns – ieroču nesēju sacensības, kas iesāksies nedaudz pēc plkst. 13, un līdztekus šīm sacensībām notiks arī bruņu un bruņojuma parāde, bet pirmā kopējā cīņa – buhurts gaidāms pēc plkst. 15. Lilium Vindaviensis 2014 laimīgajā noslēgumā būs iespēja izkustēties arī apmeklētājiem, jo četros pēcpusdienā uz pils terases ies vaļā salmu buhurts, kurā ar salmu maisiem varēs izvicināties ikviens godīgs Ventas pils iemītnieks vai ciemiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: