Šī gada pavasarī, ņemot vērā pilsētas iedzīvotāju priekšlikumus, tika piešķirti jauni nosaukumi 12 Ventspils ielām un to daļām. Saskaņā ar domes lēmumu, par ielu nosaukumu plāksnīšu un māju numuru zīmju nomainīšanu parūpēsies pašvaldība.

P/i Komunālā pārvalde informē, ka ir veikts ielu nosaukumu plāksnīšu un numuru zīmju pasūtījums un pašlaik notiek to izgatavošana. Plānots, ka izpildītājs kopā ap 60 plāksnīšu izgatavošanas un uzstādīšanas darbus paveiks līdz jūlija beigām, pirms tam sazinoties un saskaņojot plānotos plāksnīšu uzstādīšanas darbus ar privāto teritoriju un namu īpašniekiem.

P/i Komunālā pārvalde atgādina iedzīvotājiem, ka ielām piešķirti šādi nosaukumi – Medus iela, Virves iela, Buru iela, Mastu iela, Airu iela, Tērauda iela, Elektriķu iela, Mazā Kurzemes iela, Dravas iela, Cielavu iela, Pīpiķu iela un Lata iela.

Atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai, ja adresācijas objektam mainīta adrese, iepriekšējai adresei ir juridiski identisks spēks, līdz ar to adresācijas objektu īpašniekiem nav nepieciešams mainīt īpašuma tiesību apliecinošus dokumentus, un valsts un pašvaldības iestādēs adrešu maiņa notiek automātiski un ir bezmaksas.

Pēc adreses maiņas lieto jauno adresi. Tomēr, ja saistībā ar adrešu maiņu valsts un pašvaldības institūciju reģistros, īpašniekam rodas kādi izdevumi, līdz šā gada 31. decembrim iesniedzot pamatotus iesniegumus domē, tiks izvērtēts un lemts par iespējām adresācijas objektu īpašniekiem šos izdevumus kompensēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: