Valsts policija pēc vairākiem mēnešiem, pētot dokumentus, atzinusi, ka apsardzes kompānija "TM Security", kura ieņēma AS "Ventbunkers" biroju, ir pārkāpusi likumu, informē Šveices advokāta Rūdolfa Meroni atbalstītāji - uzņēmuma "Ventbunkers" Preses dienests.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes 2010.gada 30.septembra lēmumā apsardzes kompānijas darbības atzītas par pretlikumīgām un teikts, ka apsardzes kompānijai "TM Security" nekavējoties jāpamet "Ventbunkeram" piederošas telpas Sanatorijas ielā Ventspilī.

"Ventbunkers" norāda, ka, neskatoties uz šādu policijas lēmumu, uzņēmums negrasās pārtraukt iesāktās darbības pret "skandalozo grupējumu", jo šī "apsardzes kompānijas" rīcība krietni sarežģīja kompānijas darbību un izmaksāja vairākus desmitus tūkstošu latu papildu izdevumu".

"Ventbunkera" padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Meroni uzsver: "Skumjākais visos šajos notikumos ir fakts, ka Valsts policijai bija vajadzīgi tik daudzi mēneši, lai pārliecinātos Uzņēmuma reģistrā, kas ir likumīgā uzņēmuma valde, kuru "TM Security" pretlikumīgi, pretrunā ar jebkādām likumības normām, neielaida uzņēmuma teritorijā. Šī tā saucamā apsardzes kompānija visādi citādi kavēja uzņēmuma darbu, bet Ventspils policija tikai noraudzījās."

"Ventbunkers" tomēr pozitīvi vērtē Valsts policijas lēmumu un cer, ka turpmāk "šādas acīmredzamas pretlikumības tiks novērstas straujāk".

"Ventbunkers" arī uzskata, ka "vairāk nekā neizprotams, kāpēc iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) tā vietā, lai slavētu policijas darbu, kad tā savulaik uz īsu brīdi "iztīrīja" "Ventbunkera" telpas no šī ar ieročiem bruņotā grupējuma, publiski norāja policistus, bet vēlāk publiski neatvainojās, kad noskaidrojās, ka policija rīkojusies likumīgi un godprātīgi".

Iespējams, ministres neuzticība pašas vadītās iestādes darbiniekiem esot iemesls, kāpēc viņa neesot izpelnījusies iedzīvotāju atbalstu un uzticību Saeimas vēlēšanās.

Neizpratnē par "TM Security" lietas precedentu ir arī tiesību eksperts un advokāts Artūrs Zvejsalnieks, kurš pārstāvēja "Ventbunkera" intereses šajā lietā. Viņš uzsver, ka "policija kopš 2010.gada janvāra pieļāvusi situāciju, ka civiltiesiskā strīdā tiek izmantots fizisks spēks; uzņēmuma īpašuma fiziska ieņemšana un šādi gadījumi nav pieļaujami tiesiskā valstī".

Savukārt Meroni oponenta "Ventbunkers" akcionāra Oļega Stepanova pārstāvis Aleksandrs Niklass atzīst, ka šis Kurzemes reģiona Policijas pārvaldes pieņemtais lēmums jau tuvākajā laikā tiks pārsūdzēts. "Lēmumu pieņēmušas personas, pret kurām Valsts policijas Iekšējās drošības dienests jau sācis izmeklēšanu un esot pat ierosināts kriminālprocess," sacīja Niklass.

Jau ziņots, ka naktī uz 16.jūniju biroja ēkas teritorijā iekļuvušas apsardzes kompānijas "TM Security" formas tērpos tērptas personas - kopskaitā vismaz 20 cilvēki. Naktī teritorijā iekļuvušie "TM Security" darbinieki esot sākuši provokācijas pret "Ventbunkera" teritorijas apsargiem no kompānijas "Koblenz drošība" - pret viņiem tikuši rīdīti suņi, apsargi aplieti ar ūdeni un veikti arī citi mēģinājumi apsargus fiziski ietekmēt, lai tos provocētu.

Jau ziņots, ka Austrijas investoriem ir interese par naftas pārkraušanas aktīviem Ventspilī, tātad ne tikai par AS "Ventspils nafta", bet arī par AS "Ventbunkers" iegādi, laikrakstam "Dienas Bizness" apliecinājis Oļega Stepanova pārstāvis Aleksandrs Niklass un Meroni, kurš saskaņā ar Ģenerālprokuratūras lēmumu iecelts par Aivara Lemberga arestēto īpašumu, arī daļas "Ventbunkera", pārvaldnieku.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: