„Ventspils siltums” ir izvērtējis iepirkuma piedāvājumus siltumtrašu nomaiņai 2014. gadā. Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem, rekonstrukcijas darbus veiks SIA „Ostas celtnieks”, savukārt būvuzraudzību veiks SIA „Geo Consultants”. Darbus plānots veikt no jūnija līdz oktobrim.

Lai paaugstinātu siltumapgādes efektivitāti un samazinātu ražošanas izmaksas, Ventspilī tiek īstenots siltumtrašu rekonstrukcijas projekts „Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana”. Projekta īstenošanai izdevies piesaistīt 1,5 milj. EUR lielu finansējumu no ES Kohēzijas fonda. Pavisam projekta ietvaros 3 gadu laikā paredzēts veikt remontus siltumtrasēs 8 km garumā. Pēc rekosntrukcijas 3. posma pabeigšanas 2014. gada beigās Ventspilī jau būs nomainītas 96% siltumtrašu ar rūpnieciski izolētām caurulēm.

Rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi un ilgs kalpošanas laiks, kā arī minimāla apkalpošana ekspluatācijas laikā. Jaunās caurules ir apgādātas ar avārijas signalizāciju, kas atvieglo bojājuma vietu noteikšanu. Ventspils iedzīvotājiem tiks nodrošināta lielāka siltumenerģijas piegādes drošība, kas ir sevišķi svarīgi ziemā, kad siltumenerģijas piegādes pārtraukumi nav pieļaujami.

Šogad plānots nomainīt 4,2 km vecās kanāla tipa siltumtrases ar rūpnieciski izolētām caurulēm, rekonstruējot vairākus objektus:

  • Dzeņu-Lakstīgalu ielā;

  • Maģistrālā trase no Celtnieku ielas Nr. 8 līdz ēkām Rindas ielā Nr.50 un Siguldas ielā Nr. 29 (3. etaps)

  • No Siguldas ielas Nr. 25 līdz Siguldas ielai Nr. 23, Nr. 21, Nr. 19

  • No maģistrālās gaisa siltumtrases līdz Talsu ielai Nr. 112

  • Maģistrālā trase uz balstiem no 2. līdz 5. posmam.

Rekonstrukcijas laikā atraks vecos kanālus, demontēs balstus un esošos cauruļvadus. Pēc tam komplektēs un montēs jaunos cauruļvadus, kā arī atjaunos virskārtas segumu. Darbu laikā iespējami karstā ūdens atslēgumi. Lai mazinātu rekonstrukcijas ietekmi uz klientu komfortu, darbi tiks plānoti ar pēc iespējas īsāku karstā ūdens padeves atslēguma laiku. Par karstā ūdens padeves atslēgumiem iedzīvotāji tiks savlaicīgi brīdināti.

Šobrīd siltumtīklu kopējais garums Ventspils pilsētā ir 45,1 kilometri, no kuriem 85,5% ir rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: