Noslēdzies Ventspils čempionāts šahā ar klasisko laika kontroli. Lai arī pie mums nopietnajam šaham nav liela popularitāte un turnīrā piedalījās vien seši šahisti, dalībnieku sastāvs bija tiešām spēcīgs.

Jau pirmajā kārtā jaunpienācējs Maigonis Tukmans pieveica pagājušā gada čempionu Jāni Isakovu, bet atlikušajās četrās partijās izcīnīja vēl trīs punktus, ar ko pietika, lai kļūtu par Ventspils čempionu. Vienīgo zaudējumu uzvarētājām sagādāja Juris Neimanis, kas ar 3,5 punktiem ieņēma otro vietu, bet par puspunktu mazāk un trešā vieta Andrejam Muravjovam.

 

Izspēlēts arī piektais kādreiz populārā ārsta Pāvela Pikas piemiņas turnīrs, kurā desmit šahisti cīnījās par brāļu Prinču dāvāto kausu. Vispirms ātrspēles turnīrā tika noskaidroti finālisti, kas papildpartijā noskaidroja kausa ieguvēju. Gan turnīrā, gan finālā uzvarēja Arturs Lieģis, otrajā vietā Jānis Isakovs, bet trešajā – Jurijs Serebrjakovs. Vēl godalgotajā sešniekā tika Ilze Burkevica (Kuldīga), Kārlis Sproģis un Andrejs Muravjovs.

 

Isakovs arī piedalījies Liepājas atklātajā čempionātā šaha ātrspēlē, 21 dalībnieka konkurencē izcīnot trešo vietu (6 punktus no 9).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: