Otrdien, 13. maijā, plkst. 14 Ventspils novada domē uz tikšanos aicināti visu pagastu aktīvie seniori, lai vienotos par novadu senioru turpmāko darbību.

8. aprīlī Ventspils novada domē ar novada vadību un pagastu pārvaldniekiem tikās seniori no sešiem novada pagastiem – Ances, Vārves, Tārgales, Zirām, Piltenes un Puzes –, izsakot priekšlikumu veidot senioru organizāciju, kas varētu aktivizēt vecāka gadagājuma ļaudis novadā gan labiem darbiem, gan kopīgiem pasākumiem, kā tas notiek daudzviet valstī.

 

Viena no Ventspils novada aktīvajām seniorēm Māra Kraule saka: "Jau sešus gadus Puzē organizējam senioru pasākumu Sudrabotās melodijas un katru gadu saskaramies ar vienu un to pašu jautājumu – mums nekādi nav izdevies īstenot vienu no mērķiem – sapulcināt kopā seniorus no visiem novada pagastiem. Ventspils novada pagastos darbojas senioru klubiņi, interešu grupas un amatiermākslas kolektīvi u.c. organizācijas, bet šobrīd pietrūkst vienojošas darbības. Iespējams, ka veidosim pensionāru padomi vai biedrību, tas jāizdiskutē un kārtīgi jāizdomā, tāpēc gaidām seniorus no visiem novada pagastiem, kas vēlas un var sniegt savu atbalstu, idejas senioru ikdienas pilnveidošanai."

 

Informāciju par iespējamām Ventspils novada senioru aktivitātēm sagatavos seniore Viktorija Rebuka no Vārves pagasta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: