Sestdien, 10. maijā, Ventspilī notiks Latvijas modes palātas rīkotais modes festivāls Riga Fashion Mood. Tas ir Latvijā košākais un prestižākais modes pasākums. Šoreiz modes skatēs būs apskatāmas vairāk kā 15 kolekcijas, un festivāla apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī izstādi Latvijas dizains Latvijai.

Ventspilī tiks izrādītas Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru aktuālās un nākamās sezonas kolekcijas. Šogad modes gardēžu vērtējumam tiks nodoti gan pieredzējušu Riga Fashion Mood dalībnieku, gan iepriekš neredzētu dizaineru darinājumi. Festivālā tiks pārstāvēti tādi zīmoli kā Alexander Pavlov, More Salt, Cinnamons, NINA, Taste by Sonita Pāvuliņa, Koshakova, BeCarousell, dizaineri Natālija Jansone, Keita, Baiba Ladiga, Reinis Ratnieks, bērnu apģērbu zīmoli Hebe un Leny Tomy Factory, kā arī vairāki citi dizaineri.

 

Papildus modes skatēm Riga Fashion Mood ietvaros no 3. līdz 12. maijam teātra namā Jūras vārti būs apskatāma izstāde Latvijas dizains Latvijai. Izstādei būs divi konceptuālie virzieni. Izstādes pirmajā ekspozīcijā būs redzamas sabiedrībā cienītas un atpazīstamas sievietes, kuras tērpjas Latvijas modes dizaina tērpos. Izstādīto fotogrāfiju papildinās katras sievietes personisks stāsts par Latvijas modi un kādu ar to saistītu notikumu. Otrā ekspozīcija veltīta Latvijas dizaina zīmoliem, izceļot mājas lietas un aksesuārus. Izstādes svinīgā atklāšana notiks 9. maijā plkst. 18 teātra namā Jūras vārti, bet festivāls Riga Fashion Mood norisināsies 10. maijā, sākums plkst. 18.

 

Modes festivāls Riga Fashion Mood tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas. Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī veicināt Latvijas modes patēriņa pieaugumu sabiedrībā.

 

Foto no iepriekšējā gada pasākuma var apskatīt ŠEIT.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: