Iespējams, atrisinājumam tuvojas apsardzes dienestu kariņš Ventbunkers teritorijā, jo Valsts policija (VP) atzinusi, ka viens no tiem rīkojas nelikumīgi.

Vairākus mēnešus pētot dokumentus, VP Kurzemes reģiona pārvalde atzinusi, ka apsardzes kompānija TM Security, kas ieņēmusi Ventbunkers biroja telpas Sanatorijas ielā, ir pārkāpusi likumu. Šī uzņēmuma apsargiem ir nekavējoties jāpārtrauc minētie likumpārkāpumi, atstājot Ventbunkers teritoriju. Tāpat lēmums paredz informēt Iekšlietu ministrijas licencēšanas komisiju par TM Security pieļautajiem Apsardzes darbības likuma pārkāpumiem, lai lemtu par licences atņemšanu.

Lēmums ir pieņemts 30.septembrī un nosūtīts izpildīšanai. «Ja viņi lēmumu neizpildīs, tad skatīsimies ko darīt tālāk,» Ventas Balsij sacīja Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis. Viņš pagaidām nevēlējas atklāt iespējamās policijas darbības, ja apsardzes dienesta darbinieki teritoriju atstāt atteiksies. Grūbis arī uzsvēra, ka šo lēmumu vēl ir iespēja apstrīdēt augstākā instancē – VP priekšniekam, kura lēmumu savukārt varēs pārsūdzēt tiesā.

Lēmuma konstatējošajā daļā secināts, ka līgumu par apsardzes pakalpojumu sniegšanu ar TM Security noslēdza vecā Ventbunkers vadība Dzintara Kaša vadībā. Taču no šī gada 26.janvāra Kašs no amata ir atcelts un amatā stājušies jauni valdes locekļi, kuri bija tiesīgi šo līgumu atcelt. Neskatoties uz lauzto līgumu, apsardzes firma turpina uzspiest savus pakalpojumus un teritoriju neatstāj. Tikmēr jaunā uzņēmuma valde par apsardzes pakalpojumu sniegšanu noslēgusi līgumu ar Koblenz Drošība, kuras darbinieki Ventbunkers teritorijā netiek.

Jau vairākkārt rakstījām, ka par varu Ventbunkerā cīnās divi spēki, kuri pārstāv šveiciešu advokāta Rūdolfa Meroni, kā arī Ventspils uzņēmēju Oļega Stepanova un Olafa Berķa intereses. Šobrīd pie varas ir Rūdolfa Meroni cilvēki, taču otra puse uzskata, ka vara pārņemta nelikumīgi.

Stepanova pārstāvis Aleksandrs Niklass jau paziņojis, ka šis Kurzemes reģiona Policijas pārvaldes pieņemtais lēmums jau tuvākajā laikā tiks pārsūdzēts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: