Divas ventspilnieku pārstāvētās komandas cīnīsies Ghetto Basket finālturnīrā par Andra Biedriņa dāvāto ceļazīmi uz NBA spēli Ņujorkā.

Ghetto Basket finālturnīrā kopā spēlēs 36 Latvijas labākās komandas. Ventspili pārstāvēs komanda Blēži, kuras sastāvā spēlē Māris Grīnvalds, Kārlis Gubāts un Viesturs Kohs, kā arī apvienotā Saldus–Ventspils vienība Etiķi, ko pārstāv bijušais BK Ventspils un Ventspils Augstskolas basketbolists Kristaps Kanbergs, kā arī studentu treneris Edgars Buiķis, bet viņiem palīdzēs divi BK Saldus basketbolisti – Jānis Līcītis un Krists Volfmanis.

Finālcīņas notiks pēc izslēgšanas principa – sākot no 1/16 fināla līdz pat čempiona noskaidrošanai. Noteikts, ka turnīra favorīti ielozēti katrs savā izslēgšanas turnīra zarā, lai izslēgtu viņu tikšanos ātrāk par pusfinālu. Šodien plkst. 18 notiks komandu izloze, bet plkst. 19 sāksies pirmās izslēgšanas spēles, pēc kurām pirmajām vienībām turnīrs jau būs beidzies. Rīt plkst. 12 plānots izslēgšanas turnīra turpinājums.

Bukmeikeru kantoris Betsafe.com pat noteicis savus Ghetto Basket superfināla favorītus – viņu skatījumā tie ir Jelgavas Urbanmet un Rīgas Mazais –, piedāvājot uz viņu uzvaru likmi attiecībā 1 pret 3,75. Betsafe.com, veidojot likmju piedāvājumu, ņēma vērā ne tikai komandu sniegumu Rīgā, bet arī izvērtēja komandu sastāvus un potenciālu tieši finālturnīrā. Interesanti, ka ceturto vietu Betsafe.com rangā ieņem Saldus posma čempioni Etiķi ar mūsu Edgaru Buiķi un Kristapu Kanbergu priekšgalā.

Komanda ne reizi nav spēlējusi Rīgā, tādēļ tiek uzskatīta par melno zirdziņu – kvartets ar lielu potenciālu, taču bez pieredzes cīņā ar Ghetto Basket titulētākajām vienībām. Otra mūsu komanda – Blēži – nav izsēto komandu vidū un novērtēta ar koeficientu 20.

Šīs vasaras Ghetto Basket turnīri spēcīgi iekustināja ielas basketbola dzīvi, un, šādi turpinot, tie noteikti spēs pacelt basketbolu Latvijā pilnīgi citā attīstības līmenī, uzsvēra NBA kluba Goldensteitas Warriors basketbolists Andris Biedriņš. «Esmu par Ghetto Basket kustību, jo tā šobrīd apvieno vairākas jauniešu ielas kultūras elementus – ne tikai ielu basketbolu, bet arī ielu dejotājus, vingrotājus, futbolistus un mūziķus, tādējādi radot spēcīgu platformu jauno talantu attīstībai.»

Ventspils Augstskolas treneris un viens no komandas Etiķi līderiem Edgars Buiķis Ventas Balsij sacīja, ka viņi viegli kvalificējušies finālturnīram Rīgā. «Uzvarējām Saldus posmā, jo īsti nebija konkurences. Mīnuss mums ir tas, ka neesam piedalījušies nevienā Rīgas posmā, tāpēc nezinām to komandu spēku un spēles stilu. Noteikti būs grūti, bet, ja tiksim labāko trijniekā, tas būs ļoti labs rezultāts, un tas nebūt nav neiespējams. Mūsu trumpis noteikti būs aizsardzība, un, kā saka, iesim kauls kaulā,» Buiķis atklāja spēles

stilu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: