Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dabā izdzīvo spēcīgākais

Uz cilvēku izveidotas ligzdas pamatnes Robežu ielas malā jau vairāk nekā nedēļu skumīgs stāv stārķis ar ievainotu spārnu. Iesākumā šķitis, ka tas nespēj nolaisties, lai sameklētu barību. Neatlaidīgākie cilvēki meklējuši palīdzību pie dažādiem dienestiem. Diemžēl nesekmīgi, jo Latvijā nav izveidotas ievainotu savvaļas dzīvnieku turēšanas vietas. Tomēr bada nāve stārķim nedraud – tas spēj nolaisties zemē un atgriezties uz dēļu platformas.

Atkal aplaupa juvelierveikalu

Piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, aplaupīts juvelierizstrādājumu veikals Aleksandra ielā. Apzagti arī divi top! veikali.

2.lpp. Viedoklis: „Smalkā robežlīnija”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«Reizēm ir ļoti sarežģīti izšķirt – kad palīdzēt, bet kad ļaut tikt galā pašam, tādējādi veicinot iemaņas un stiprinot patstāvību. Šo situāciju var attiecināt gan uz cilvēkiem, gan dzīvniekiem. Tāpat kā mammai ne vienmēr ir viegli noskatīties, kā bērns kāpj uz grābekļiem, arī netālu dzīvojošiem cilvēkiem grūti paiet garām stārķim, kurš stāv bojātā ligzdā vai vēl skumjāk – stāv bojātā ligzdā ar salauztu spārnu. Tomēr Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāvji aicina dabas procesos neiejaukties, proti, ļaut stārķim tikt galā pašam.»

3.lpp.

Slimnīcas personāla vainu neatzīst

Medicīniskais personāls rīkojies atbilstoši – tā secināts Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas iekšējā izmeklēšanā par 26 gadus vecā Alekseja Stežko nāvi.

Pedagogi strādā apvienībās

Šajā mācību gadā pirmsskolas pedagogi savu darbu aktivizējuši, izveidojot vairākas metodiskās apvienības.

4.lpp. Politika. Vētī 10 gadus Eiropas Savienībā

Šogad aprit desmit gadi, kopš Latvija kļuvusi par Eiropas Savienības dalībvalsti. Latvijas lielākajās pilsētās tiek rīkotas publiskas diskusijas par ieguvumiem, zaudējumiem, kļūdām un nākotni savienībā. Ventspilī diskutēja vienā no pirmajām.

Eiro skepse turpinās

Sabiedrisko pētījumu centrs SKDS nule publicējis jaunākos datus, kas atspoguļo iedzīvotāju viedokli par jautājumiem, kas saistīti ar pāreju no latiem uz eiro. Vairums viedokļu ir pretēji valdības paustajam.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Brīvostas ziņas

8.lpp. Sports. Jauniešiem divi Eiropas zelti

Lieliski Eiropas čempionātā svarcelšanā jauniešiem startējuši ventspilnieki Rebeka Koha un Ritvars Suharevs, U-17 vecuma grupā mājās pārvedot zelta godalgas un arī vienu jaunu rekordu.

Ceturto gadu pēc kārtas fināls pret VEF

BK Ventspils basketbolistiem LBL finālsērijā ceturto sezonu pēc kārtas pretī stāsies VEF komanda, bet šo randiņu mūsējiem nācās nopelnīt smagā piecu maču sērijā pret BK Jēkabpils.

Futbolistiem revanša diena

Šodien kārtējo Latvijas futbola Virslīgas maču aizvadīs FK Ventspils futbolisti, savā laukumā uzņemot Daugavpils Daugavu – komandu, kura ventspilniekiem aizšķērsoja ceļu uz Latvijas kausa izcīņas pusfinālu.

9.lpp. Intervija. Novada šefa dienas skrien kā sekundes

Novada domes priekšsēdētājs AIVARS MUCENIEKS Latvijas neatkarības pasludināšanas dienā nosvinējis pusgadsimta jubileju. Īsu brīdi pirms tās viņš dalījās ar Ventas Balss lasītājiem domās par saviem izaicinājumiem un atziņās, ko dzīvē darītu citādi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: