Pēc atklātajām kļūdām protokolos, mainījušies pretendenti uz deputātu vietām parlamentā. Ventspilniekiem iespējamas trīs vietas, bet Kurzemi pārstāvēs divi rektori.

Ja būtiskas izmaiņas plusos un svītrojumos vairs netiks atrastas, parlamentā no Zaļo un zemnieku savienības saraksta iekļūs arī Ventspils Augstskolas (VeA) rektors Jānis Vucāns. Viņš un viņa Liepājas kolēģis Oskars Zīds, izkonkurējuši Alfonu Spēku un Tālivaldi Bergmani. Arī pēc labojumiem nemainīgas palikušas Gundara Daudzes līdera pozīcijas un Ventspils augsto tehnoloģiju parka valdes locekles Danas Reiznieces izredzes kļūt par Saeimas deputātiem.

Ventspils mērs Aivars Lembergs ir gandarīts par ventspilnieku panākumiem un pauž pārliecību, ka viņi saikni ar savu pilsētu nezaudēs. Šāda sadarbība atvieglojot arī pašvaldības darbu, ko ventspilnieki pierādījuši jau 9. Saeimā.

Vienlaikus Lembergs norāda, ka šie trīs cilvēki ir būtisks pienesums parlamenta kompetencei. Katrs no viņiem ir profesionāls savas nozares pārstāvis. Daudze jau ieguvis vērā ņemamu pieredzi parlamentārajā darbā un labi pārzina vairākas tautsaimniecības nozares. Savukārt, tādas augstas kompetences cilvēki kā Jānis Vucāns, parlamentā esot ļoti maz, norāda Lembergs.

Danai Reizniecei Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs prognozē lielu nākotni, atzīstot, ka vēl jākrāj profesionālā pieredze, tomēr novērtējot viņas līdzšinējo darbu strādājot ar lielajiem investīciju un attīstības projektiem Ventspils pilsētas domē, gan satelīttehnoloģiju jomā. Kā pozitīvu faktu Lembergs uzsver dažādo paaudžu pārstāvniecību.

Ventspils Augstskolas rektors Jānis Vucāns, Ventas Balsij atklāj, ka gadījumā, ja oficiālie vēlēšanu rezultāti no provizoriskajiem neatšķirsies un viņš Saeimā iekļūs, strādās izglītības, zinātnes un kultūras jomā, kuru vislabāk pārzina.

Savukārt, Dana Reizniece jūtas pagodināta, ka varēs strādāt Latvijai. „Tauta nemīl deputātus, jo ir priekšstats, ka tie ir cilvēki, kas saņem labu algu, bet nestrādā astoņas stundas dienā,” atzīst Reizniece. Es ceru, ka ar savu darbu varēšu parādīt, ka var arī savādāk. Reizniece uzsver, ka viņai svarīgi varētu turpināt darbu pie uzsāktajiem projektiem Ventspilī, īpaši kosmosa tehnoloģiju jomā.

Pēc šī brīža rezultātiem, ventspilnieki, kas kandidēja no citām partijām Saeimā nav iekļuvuši. Mārtiņu Lauvu pārliecinoši apsteidzis liepājnieks, Valērijs Kravcovs. Savukārt Jāni Iesalnieku no Visu Latvijai, Kurzemē pārspējis tēvzemietis Gaidis Bērziņš.

Lai arī provizoriskais deputātu sastāvs pēc atklātajām kļūdām, divu dienu laikā būtiski mainījies un Centrālā vēlēšanu komisija plusus un svītrojumus vēl rūpīgi pārbauda, lielas izmaiņas vairs netiek prognozētas. Kurzemes apgabalā jau pārbaudīti Liepājas, Ventspils un Talsu iecirkņu rezultāti. Iespējams, ka neprecizitātes tiks konstatētas vien atsevišķos iecirkņos. Oficiālos rezultātus varam gaidīt nākamās nedēļas beigās.

Ventspils mēra Aivara Lemberga komentārs par ievēlētajiem ventspilniekiem (video).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: