Šonedēļ un nākamnedēļ skolu akcijas „Latvijas desmitgade NATO” laikā vairākās Kurzemes skolās viesosies Nacionālo bruņoto spēku karavīri un Aizsardzības un Ārlietu ministriju darbinieki, lai stāstītu par Latvijas dalību NATO.

10. aprīlī Ventspils 1. ģimnāzijā viesosies Zemessardzes 46. Kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Edgars Einiks.

 

Martā un aprīlī visā Latvijā norisinās lekciju cikls, kurā Aizsardzības ministrijas un Ārlietu ministrijas darbinieki, kā arī Nacionālo bruņoto spēku karavīri apmeklē skolas, lai stāstītu par Latvijas dalības NATO desmitgadi.

 

Lekciju cikla mērķis ir skaidrot Latvijas ieguvumus no dalības pasaulē spēcīgākajā militārajā aliansē, kā arī iepazīstināt skolēnus ar NATO mērķiem, uzdevumiem un darbības pamatprincipiem, dalībvalstu pienākumiem un ieguldījumu alianses drošības stiprināšanā. Lektori skaidros, kas ir kolektīvā aizsardzība, kāpēc mūsu karavīri piedalās starptautiskajās operācijās un kā citas alianses dalībvalstis palīdz Latvijai garantēt drošību, piemēram, patrulējot NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: