Ventspils Sociālais dienests saņēmis papildu aprīkojumu, lai Ventspils pilsētas peldbaseinus padarītu vēl pieejamākus personām ar kustību traucējumiem

Lai uzlabotu pavadoņu asistentu pakalpojuma sniegšanu, kā arī personām ar dažāda rakstura funkcionāliem traucējumiem nodrošinātu iespēju apmeklēt peldbaseinus, papildus jau esošajam aprīkojumam iegādāti vēl divi ūdensdroši riteņkrēsli, divi specifiski baseina riteņkrēsli, trīs mobilas kušetes ģērbtuvēm, trīs dušas krēsli, četri riteņkrēsli un riteņkrēsls, kas nodrošina iespēju personai ar pārvietošanās grūtībām izmantot dušas telpas un bez pārsēšanās iekļūt baseinā. Šis aprīkojums Ventspils pilsētas peldbaseinos izmantojams bez papildu maksas.

No 2013.gada jūnija līdz šī gada februārim projektā "Mana sociālā atbildība" Ventspils Sociālais dienests testa režīmā bez maksas piedāvāja pavadoņa asistenta pakalpojumu. Šis pakalpojums vērsts uz invalīdu, tostarp personu ar funkcionāliem traucējumiem, integrāciju sabiedrībā un vides pieejamības nodrošināšanu.

Kā informēja Sociālajā dienestā, ventspilnieki šo pakalpojumu izmanto labprāt -, izmēģinājuši to vienreiz, viņi lielākoties kļūst par pastāvīgiem un regulāriem pakalpojuma izmantotājiem. Pakalpojuma sniegšanu nodrošināja pieci īpaši apmācīti pavadoņi asistenti.

Vienlaikus Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Mana sociālā atbildība" veikti vairāki vides pieejamības uzlabojumi Ventspilī.

2012.gadā izbūvēts bruģēts celiņš pār kāpu Piejūras kempinga teritorijā, tādējādi atvieglojot pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, īpaši tiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā, nokļūšanu no Piejūras kempinga uz Jūrmalas parku.

2013.gadā veikta pavadoņu asistentu biroja telpu izveide Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta administratīvajā ēkā Raiņa ielā 10. Atbilstoši universālā dizaina principiem izbūvēta arī tualete, kas būtiski atvieglo tās lietošanu personām, kuras pārvietojas ratiņkrēslā.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu pavadoņa asistenta pakalpojuma sniegšanu, Sociāla dienesta vajadzībām 2013.gadā iegādāti divi riteņkrēsli un divi mobilie pacēlāji.

Savukārt, lai vasarā nodrošinātu viesiem un ventspilniekiem iespēju baudīt Pludmales akvaparka un vēlāk arī Ventspils ūdens piedzīvojumu parka piedāvājumu, iegādāts pārvietojams hidrauliskais lifts, ar kura palīdzību personām ar īpašām vajadzībām radīta iespēja nokļūt baseinā.

Kopējais projekta budžets ir 1 137 609 eiro, no kuriem 966 368 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums.

Ventspils aktivitāšu īstenošanai paredzēts finansējums ir 97 992 eiro, no kuriem 85% sedz ERAF.

Projekta īstenošana sākta 2012.gada aprīlī, un tā īstenošana turpināsies līdz šī gada maija beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: