Otrdien, 1.aprīlī, Ostas ielas promenādē iepretim Livonijas ordeņa pilij pietauvojies poļu burinieks Zawisza Czarny. Šis kuģis reiz apbraucis apkārt pasaulei, vairākkārt ir piedalījies starptautiskajās burāšanās sacensībās. Arī pagājušā vasarā tas bija piestājis Ventspils ostā kā starptautiskās regates dalībnieks.

Kā pastāstīja kuģa kapteinis Ādams Paplinskis (Adam Papliński), Zawisza Czarny mājas ostu Polijas pilsētā Gdiņā atstājis sestdien un aizvakar burinieks ar 31 cilvēkiem uz klāja piestāja Liepājā, bet šodien tas pietauvojies Ostas ielas promenādē.

 

Kuģa nosaukums Zawisza Czarny veltīts kādam poļu bruņiniekam, kurš dzīvojis 14. gs. beigās un bijis izslavēts ar to, ka bijis izmanīgs, drosmīgs un vienmēr turējis savu vārdu.

 

Šim vairāk kā 36 metrus garajam buriniekam ir sena vēsture, tas būvēts 1952. gadā un sākotnēji tas izmantots kā zvejas kuģis, pēc tam tas kalpoja kā mācību burinieks tirdzniecības flotes vajadzībām, bet tagad to izmanto poļu skauti. Zawisza Czarny 90.gados apbraucis apkārt pasaulei, un tas ir arī garākais brauciens burinieka vēsturē.

 

Kuģa apkalpe plāno, ka Ventspilī uzturēsies vienu dienu un tālāk dosies galvaspilsētas virzienā. Vadoties no laika apstākļiem, burinieka Zawisza Czarny apkalpe iecerējusi pēc viesošanās Rīgā vēl piestāt Ventspilī vai Liepājā.

 

Burinieka foto var apskatīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: