Par vakar Ventspils brīvostas valdē iecelto Reformu partijas valdes priekšsēdētāja vietnieci Sandru Sondori-Kukuli varēs spriest pēc reālajiem darbiem, šodien preses konferencē atzina Ventspils mērs un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Viņš norādīja, ka pašlaik nebūtu korekti no viņa puses izteikt jebkādu, vēl jo vairāk negatīvu vērtējumu.

Sondore-Kukule Ventspils brīvostas valdē pārstāvēs Ekonomikas ministriju (EM), nomainot savu priekšteci Igoru Laško. Laško brīvostas valdē faktiski esot pārstāvējis sava domubiedra, Šveices advokāta Rūdolfa Meroni intereses, apgalvo Lembergs.

"Par cik man nav pamata šobrīd uzskatīt, ka Sondores-Kukules kandidatūru virzīja Rūdolfs Meroni, bet izskatās, ka, virzīja [ekonomikas ministrs] Vjačeslavs Dombrovskis (RP), tad tas jau ir liels pozitīvs sasniegums šajā tiesiskajā valstī," savu viedokli pauda Lembergs.

"Otrkārt, lai pieņemtu lēmumu brīvostas valdē, ir vajadzīgi sešu valdes locekļu dalība un "par" jānobalso pieciem. Tā kā viena cilvēka balss nav izšķiroša - ne Lemberga, ne Sondores-Kukules, ne kā kāda cita indivīda balss ir izšķiroša," piebilda Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: