Laika posmā no šī gada 15. februāra līdz 31. martam Ventspils reģionālās vides pārvaldes (Ventspils RVP) jūras kontroles inspektori veikuši 8 reidus Rīgas jūras līča piekrastē Rojas, Mērsraga, Engures novadu teritorijās un 9 reidus Baltijas jūras piekrastē - Ventspils un Dundagas novadu teritorijās.

Ministru kabineta „Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos” paredz bušu zvejas aizliegumu no 15. februāra līdz 15. maijam, šo zivju sugas nārsta dēļ. Tāpat no 1. janvāra līdz 30. aprīlim ir aizliegta zveja ar zivju tīkliem piekrastē.

 

Plānoto pārbaužu rezultātā, sadarbībā ar Jūras spēku flotes Krasta apsardzes dienesta pārstāvjiem izņemti 7 zivju tīkli. Garākie no tiem - viens akmeņplekšu tīkls ar kopējo garumu 400 m undivi zivju tīkli ar kopējo garumu 300m.

 

Minētajā laika posmā veikta arī 21 zivju tirdzniecības vietu pārbaude. Nelegāla plekšu tirdzniecība netika konstatēta.

 

VVD pērnā gada statistika liecina, ka vislielākos zaudējumus dabai nodarījusi tieši maluzvejniecība. Pērn, par makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanu VVD sodījis 1271 pārkāpēju, kas ir par 35 vairāk, nekā 2012. gadā. Aizvadītajā gadā, par zivju resursiem nodarīto zaudējumu pieņemti 125 lēmumi, par kopējo summu 73 108 eiro. Kopumā inspektori izņēmuši 6 661 zvejas rīku. Tāpat konfiscēti 997 kg zivju. Aprēķinātā makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanas sodu summu sastāda 126 873 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: