No 1. aprīļa līdz 12. maijam teātra nama "Jūras vārti" lielajā izstāžu telpā būs skatāma mūsdienu mākslas izstāde „Atpakaļ mājās”.

Izstādē piedalīties aicināti jaunie mākslinieki, kuri dzimuši un mācījušies Ventspilī, bet šobrīd strādā vai studē Rīgā, citās Latvijas pilsētās un dažādās pasaules valstīs - Rūta Daubure, Sandra Žvagina un Reinis Gailītis.

 

Izstādes atklāšana notiks 1. aprīlī plkst. 18.00.

 

Rūta Daubure ir ilustratore, kura pašlaik strādā un dzīvo Londonā. Četrpadsmit gadu vecumā viņa sāka apmeklēt Mārītes Klušas Tēlotājas Mākslas Studiju, kam sekoja mācības Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā. Pēc mākslas studijām Latvijā Rūta iestājās un absolvēja Londonas Mākslas Universitāti, Camberwell College of Art ilustrācijas nodaļu. Pašlaik Rūta strādā freelance, kā arī ir viena no astoņiem ilustratoriem kolektīvā Studio Olio. Rūtas pēdējie ilustrāciju projekti ir bijuši sadarbība ar izdevniecību “Liels un Mazs”, kā arī komiksu žurnālu “kuš!”. Šo projektu rezultāti jau drīz vien būs redzami Latvijas grāmatu veikalu plauktos. Rūta arīdzan aktīvi piedalās izstādēs Londonā, viņas darbus varēs redzēt “Secret7" izstādē “Mother London”; kā arī kopā ar “Studio Olio”, ilustrācijas un grafiskās mākslas tirgū “Pick Me Up 2014”, kurš notiks “Somerset house”.

 

Sandras Žvaginas pirmā saistība ar mākslu aizsākās Ventspils Mākslas skolas sagatavošanas grupā, 2007. gadā pabeigta Ventspils Mākslas skola, kam seko darbošanās Mārītes Klušas Tēlotājas mākslas studijā. Šobrīd viņa studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļas 4. kursā. Papildus nodaļai raksturīgajiem interjera un teritoriju konceptuālajiem plānojumiem labprāt darbojas arī tēlotājas mākslas jomā - zīmē portretus un glezno. Pašlaik savu bakalaura darbu izstrādā grafikas dizaina jomā un veido grafisko identitāti topošajai Latvijas Vīna darītavai "Lubānas Vīnotava", kā arī iepakojuma dizainu tās produkcijai. Darba mērķis ir aktualizēt vīna darīšanu Latvijas nacionālajā kontekstā kā roku darbu.

 

Reinis Gailītis savas mācību gaitas mākslā arī uzsāka Mārītes Klušas tēlotājas mākslas studijā un šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļā. “Mācību laikā daudz strādāju pie pasūtījuma darbiem (zīmējumi, gleznas, portreti, kā arī grafiskais dizains, afišas, logo, u.c.). Piedalos izstādēs, radošajās darbnīcās un plenēros. Nedraudzējos ar krāsām. Izstādē vēlos parādīt arī savus skiču blokus” - saka Reinis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: