Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Īkstīte mazajai Nilkolai

Sešgadīgā Nikola no smagi slima, novārguša bērniņa, kurš saviem spēkiem nespēja pārvietoties un kura dzīvi diktēja garas stundas pie nieru dialīzes aparāta, kopš ārstēšanās Ziemeļkurzemes slimnīcā un nieres transplantācijas operācijas pārvērtusies kustīgā, gudrā un smaidīgā meitenītē. Tā ir mūsu kopīgā uzvara, saka daktere Linda Mičule.

Piecus gadus dzīvo bez elektrības

Ventspilniekam Vjačeslavam Hveckovičam vajadzēja ne tikai samaksāt brāļa parādus, bet arī pierādīt, ka viņam ir tiesības uz elektrību. Jau vairākus gadus vīrietis un viņa sieva dzīvo mājā bez elektrības.

2.lpp. Viedoklis: „Veselībai ir dārga cena”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Laba veselība nav par brīvu. Labai veselībai patiesībā ir ļoti liela vērtība, arī cena, kuru veido ne tikai iztērētie finanšu līdzekļi, bet arī personīgais nemateriālais ieguldījums. Ēšanas paradumi, sabalansēta enerģijas uzņemšana un patēriņš, miegs, atpūta, dzīvesveids, emocionālā stabilitāte, gēni un vēl daudzi citi faktori nosaka, cik vesels ir cilvēks, cik ilgi laba veselība saglabājas mūža garumā. Un ikviens, kurš apzināti izvēlas dzīvot veselīgi, zina, ka tas nepavisam nenākas viegli. Daudz vieglāk un vienkāršāk ir dzīvot bezrūpīgu dzīvi, nedomājot, kādas sekas veselībai tas var radīt nākotnē.»

3.lpp.

Veselība jāaprūpē visiem godprātīgajiem

Ārstu sabiedrisko organizāciju pārstāvji šonedēļ tikās ar Valsts prezidentu, lai diskutētu par veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu.

4.lpp.

Skaļās veikala durvis ir nomainītas

Pagājušajā nedēļā Lielajā prospektā nomainītas veikala mini top! ieejas durvis, ar kuru radīto troksni, tām aizveroties, nevarēja sadzīvot mājas iedzīvotājs Andrejs.

Gaida priekšlikumus novada plānam

Lai nesastaptos ar nepatīkamiem pārsteigumiem, piemēram, vēja parku netālu no savas lauku mājas, novada iedzīvotajiem ir pēdējais laiks iesniegt savus priekšlikumus teritorijas plānojumam.

5.lpp. Vide. Mīlēt – nozīmē arī rūpēties

Lai nepavairotu nevienam nevajadzīgo kādreizējo mājas mīluļu, tagad bezsaimnieka suņu un kaķu skaitu, katram tā īpašniekam ir pienākums par dzīvnieku rūpēties, ja vien mīļdzīvnieks nav retas šķirnes un paredzēts pavairošanai, arī sterilizēt.

Veselībai bīstamais dārza ugunskurs

Atspīdos pavasarīgai saulītei, gribas ātrāk iziet dārzā, lai, rosoties svaigā gaisā, uzņemtu tik nepieciešamo prieka un mundruma devu.

6.lpp. Sports. Kikbokseriem Latvijas godalgas

Divu dienu garumā Ventspilī tika sadalītas Latvijas 18. starptautiskā OPEN čempionāta kikboksā medaļas. Ļoti veiksmīgs starts tajā padevās Ventspils sportistiem, kas kopumā izcīnīja pat sešas medaļas, no kurām četras bija zelta vērtē.

Silovs finišē trešā desmita sākumā

Nīderlandē, Hērenvēnā, norisinājās Pasaules kausa finālposma sacensības ātrslidošanā. Tajās startēja arī mūsu sportists Haralds Silovs, kas spēcīgākās A grupas 1500 metru sacīkstēs ieguva 18. vietu, ar ko bija mazliet par maz, lai viņš spētu iekļūt kopvērtējuma TOP 20.

Virves vilcēji labākie ziemas čempionātā

Kārtējos panākumus guvuši mūsu virves vilkšanas kluba Velkonis sportisti, kas pārliecinoši triumfējuši Latvijas atklātajā ziemas čempionātā gan 700, gan 640 kilogramu svaru klasē.

7.lpp. Dzīvesziņa. Uz kopības spēka laika viļņa

Uzsākot jauno gadu, Ansis Tenteris un Aiga Teko no www.visumalaiks.lv piedāvāja savu redzējumu par to, kas gaidāms šajā gadā, bet tagad ir iesācies jauns laika vilnis, kas prognozē spēku, ja cilvēki būs vienoti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: